Er det en Mac? Nei, men det er mulig å få et par smarte Mac OS-funksjoner. Foto: Olav Eggesvik
Er det en Mac? Nei, men det er mulig å få et par smarte Mac OS-funksjoner. Foto: Olav EggesvikVis mer

Er det en Mac?

Få tre Mac OSX-funksjoner i Windows.

Hvis du ikke var snill nok i år til å få en Mac under juletreet, er det ingen grunn til å frykte. DinSide Data har nemlig funnet tre små programmer som stjeler flere kjekke funksjoner fra Mac OS X.

Expose

I Mac OS kan man bevege musepekeren til hjørnet på skjermen for å kontrollere vinduene. For eksempel kan en mus i høyre hjørne bety at alle vinduer skal «forsvinne» - slikt har Windows-brukere god bruk for også.

Tidligere har vi skrevet om Hot Corners, som lar deg åpne programmer fra hjørnene, men DExposE2 kopierer Expose-funksjonen enda mer.

Programmet gir deg nemlig noen av de samme tastatursnarveiene du kan få i Mac OS. Trykker du på F9 får du en oversikt over alle vinduene som ikke er minimert.

Få god oversikt med et trykk på tastaturet.
Få god oversikt med et trykk på tastaturet. Vis merI tillegg vil to trykk på F10 vise alle vinduer som kommer fra programvinduet du har markert. Kjekt hvis du for eksempel vil se alle Firefox-vinduene som er åpne. F11 gjemmer alle vinduer.

Last ned DExposE Reloaded her. Det er verdt å merke seg at programmet kan virke noe uferdig, men funksjonene fungerer som de skal.

Stacks

Er det en Mac?Brukt feil kan denne funksjonen føre til like mye rot på PC-skrivebordet som på det ekte, men Stacks kan også være en kjekk funksjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

StandaloneStack krever litt tilpasning, men er absolutt verdt det. For å bruke programmet må du lage en snarvei til exe-filen og gå inn på egenskaper. For å tilpasse stacken til din bruk må du skrive inn en rekke parametre i «Mål»-boksen, bak det som allerede står der - du kan se hvilke parametere som er tilgjengelig her. Hvis du klarer deg med en stack holder det å skrive «desktop» som navn (uten «»).

Er det en Mac?Dessverre ser det ikke ut som om det er mulig til å legge flere mapper i en stack, men kun alle filene i en mappe. Så for å bruke denne funksjonen kan man lage en mappe for alt man vil ha i stacken.

Du finner StandAlone Stacks her.

Flurry Screensaver

Og sist, men ikke minst, er Flurry Screensaver. Mac-brukere har fordelen med at de kan stirre timesvis på den vakre skjermspareren som kommer med operativsystemet - nå kan Windows-brukere det også.

Last ned skjermspareren her (kildekode er også tilgjengelig), og flytt flurry.src-filen inn i Windowsmappa.