Er AMD-prosessorene gode nok??

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spørsmål:

Er AMD-prosessorer driftssikre, kompatible og stabile nok sammenlignet med Intel-prosessorer ?

Gir de alle de samme mulighetene i Windows som Intel tilbyr, f.eks. hibernate-funksjonen (dvale på norsk) i Windows 2000 / XP?

Er det noe som helst proprietært over dem ved siden av at de trenger egne typer hovedkort ?

Garanterer Microsoft at deres programmer skal gå stabilt på AMD slik de i praksis gjør når det gjelder Intel ?
 
Når en kan spare ca. 700 kr på en hjemme-PC ved å gå for AMD, er jo det fristende, men jeg har ikke lyst til å kjøpe kompatibilitetsproblemer med på lasset...
 
Hilsen
Rolf

Datadoktoren svarer

Hei Rolf,
 
Det begynner å bli en stund siden det kunne oppstå kompatibilietsproblemer knyttet til AMD-prosessorer i Windows. I dag er situasjonen en annen - det finnes ikke inkompatible programmer lengre, og i de fleste tilfellene løser en moderne Athlon-prosessor oppgavene minst like kjapt og ryddig som tilsvarende Pentium 4-prosessorer.
 
Utbredelsen av prosessoren gjør at svært få programvareutviklere tør satse på kode som vil kjøres vesentlig raskere på Intels prosessorer. Dermed oppstår en meget reell og effektiv konkurranse mellom de to prosessorprodusentene, og resultatet for meg og deg er høyere og høyere ytelse til lavere og lavere priser.
 
Noen velger Ford Galaxy foran Volkswagen Sharan, fordi det er Ford. Det har med følelser å gjøre, og noen føler seg tryggere når de velger Intel foran AMD. Men i praksis er det vår oppfatning at du, som vanlig bruker, ikke vil oppleve forskjeller i nevneverdig grad.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!