Er ADSL ustabilt?

Spørsmål:
Hei.

Vurererer å bestille adsl fra nextgentel. Det jeg lurer på er hvordan hastighet og stabilitet på tilknytningen er, har hørt rykter om at det er mye problemer med adsl.

Hvorfor er prisene på etablering så høy, er dette noe som vil gå ned? Flere personer jeg har kontakt med, har ikke bestilt adsl på grunn av prisene. Du skal være tilkoblet lenge før det skal lønne seg å ha adsl i forhold til isdn.

Svar:
Stabiliteten på ADSL er i seg selv svært god. Nesten alle tilbakemeldinger vi får nå er ubetinget positive med tanke på stabilitet. De ryktene du har hørt er kanskje fra tidlig i pilotperioden som startet i september i fjor. Denne pilotperioden ble avsluttet 31.12.2000, og etter at vi kom i regulær drift, har vi ikke opplevd ustabilitet knyttet til ADSL-teknologien.

Husk at NextGenTel jobber med en omfattende utbygging av infrastruktur som krever installasjoner av "cutting edge"-teknologi i et omfattende nett. Dette krever en testperiode for å sikre topp stabilitet når nettet er i regulær drift.

Om prisen: Alt er relativt, og prisen på installasjon og bruk oppfattes av mange som svært lav. Dette avhenger selvsagt av hvor mye du bruker Internett, men ADSL er svært mye raskere, og gir tilgang til en lang rekke tjenester som er utenkelige med ISDN. Dessuten er det fantastisk befriende å slippe tellerskrittene ....

Artikkelen fortsetter under annonsen

mvh.
Torvald Kvamme

Til artikkelen