Epson Stylus Photo 750

Epson Stylus Color 750 er vårt defintive førstevalg hvis du vil skrive ut bilder med høy kvalitet. Skriveren egner seg ikke spesielt godt til vanlig kontorbruk, men er først og fremst konstruert for å håndtere fotografier.

 Foto: Torvald KVamme
Foto: Torvald KVamme Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Epson Stylus Photo 750 er skriveren for deg som er villig til å betale litt ekstra for å få den aller beste fotokvaliteten. Skriveren bruker 6 farger (mot normalt 4 på de fleste skrivere) for å blande blekk med fotokvalitet, og det forklarer den litt høye prisen. Pakken inkluderer også Adobe PhotoDeluxe 3.0, som koster ca. 600 kroner (inkl. mva.) i løssalg.

LES OGSÅ:

Skriveren er enkel å sette opp og bruke. Skriverdriveren er delt i to hovednivåer. Første skjermbilde gir anledning til å la skriveren automatisk sette opp kvaliteten. I tillegg er det et skjermbilde som lar deg justere utskriften i detaljer. Det er også ulike programmer som forsøker å forbedre bilder med dårlig utgangspunkt (f.eks. fra et digitalkamera med lav oppløsning). Alle vedlikeholdsfunksjoner (som oppsett av patroner og rensing) er også plassert direkte i skriverdriveren, og det er praktisk og enkelt.

Bilde: Enkle skriverinnstillinger
Bilde: Avanserte skriverinnstillinger

Topp fotokvalitet

Hvis du planlegger å hovedsakelig skrive ut fotografier, føler vi oss helt sikre på at du vil bli fornøyd med denne skriveren. Den gjengir våre testfotografier helt topp, og er så bra at du uten videre kan henge resultatet på veggen. Vær likevel oppmerksom på at en skriver med så høy kvalitet også krever et godt datagrunnlag. Du vil derfor først få full uttelling hvis du bruker litt tid på sette opp bildene på en god måte (med rett oppløsning og gode farger). Skriveren liker ikke kopipapir for fotoutskrifter. Men det er ikke nødvendig med høykvalitets fotopapir med blank overflate. Et matt fotopapir gir utmerkede resultater, og det koster ca. 1 krone pr. ark.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skriveren egner seg ikke spesielt godt til vanlige forretningsdokumenter. På vanlig kopipapir klarer den seg ikke like godt som de mer allsidige skriverne fra f.eks. HP, selv om tekstkvaliteten er akseptabel. Spanderer du et litt bedre papir blir kvaliteten topp.

Utskriften av avansert forretningsgrafikk fra CorelDraw ble ikke så god som vi hadde forventet. Slike utskrifter har mange fellestrekk med fotoutskrifter, men vår testutskrift viser problemer med gråtoner (har et blåskjær), og problemer med å tegne avanserte forløpninger (glidende overgang fra en farge til hvitt).

Varierende hastighet

Hastigheten på denne skriveren varierer sterkt avhengig av hvilken oppløsning du velger på utskriften. Vår testutskrift fra Photoshop (som fyller ca. 1/3 side) ble ferdig på 5 minutter og 27 sekunder når oppløsningen var satt til 1440 x 720 dpi. Når oppløsningen ble satt til 720 x 720 dpi, ble forskjellen i kvalitet nesten ikke synlig, men utskriftstiden gikk ned til 3 minutter og 10 sekunder for den samme utskriften. Denne hastigheten er svært brukbar.

Når du skriver ut helt vanlig tekst, kan ikke denne skriveren sammenlignes med de raskeste i denne testen, og det er heller ikke naturlig. Når alle faktorer tas i betraktning, er derfor konklusjonen at denne skriveren er rask på foto (som er meningen), og akkurat rask nok for deg som skal skrive ut et brev en sjelden gang. Vi har derfor satt karakteren på hastighet i forhold til det skriveren er tiltenkt: foto.

Fyldig programpakke

Ulikt mange andre skrivere, følger det også med et knippe programmer som øker verdien, og som må tas med i betraktning når du vurderer prisen. I esken finner du Adobe PhotoDeluxe 3.0 og Epson Photosheet. PhotoDeluxe er et bra program for å redigere bilder. Det er bygget på samme programkode som Adobe Photoshop, men er betydelig enklere både i funksjonalitet og bruk. Epson Photosheet er et hendig program for å skrive ut ett eller flere bilder på samme ark.

I tillegg er det også ulike andre programmer som Spin Panorama for å knytte sammen panoramabilder og et program for å lage artige klebemerker.