Epson Stylus Photo 700

Styrken til denne skriveren ligger først og fremst i gode fotoutskrifter på fotopapir, men den kan også godt brukes til alle former for avansert forretningsgrafikk. Den er imidlertid litt for treg til å være det aller beste alternativet for deg som er på jakt etter en allround-skriver.

Epson Stylus Photo 700
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

I motsetning til de andre Epson-skriverne, bruker Epson Stylus Photo 700 seks forskjellige farger for å oppnå fotokvalitet. Denne fargeblandingen i kombinasjon med en oppløsning på hele 1440 x 720, gjør at denne skriveren passer til de aller mest krevende grafikkutskriftene. Den eneste egentlige forskjellen på denne skriveren og forløperen Stylus Photo er at oppløsningen er øket fra 720 x 720 til 1440 x 720.

LES OGSÅ:

Skriveren kan brukes både på Mac og PC, og er på vanlig Epson-vis enkel å installere og enkel å bruke under forutsetning at du bruker litt tid på å sette deg inn i hvordan driveren fungerer. Siden denne skriveren er så avansert, har den også mange justeringsmuligheter.

Skriveren har to blekkpatroner: en sort og en med fem farger (basisfargene cyan, magenta og gul pluss lys cyan og lys magenta). De lyse basisfargene i kombinasjon med de vanlige basisfargene gjør at fotoutskrifter blir mye jevnere i vanskelige partier som hudtoner o.l.

Dysene ligger i selve skriveren (og ikke i patronen slik som de fleste av konkurrentene), og det kan føre til at de blir tette etter en tids bruk. For å avhjelpe dette kjører skriveren automatisk en omfattende renseprosedyre en gang i blant som kan være ganske irriterende (kan vare opp til 5 minutter). Arkmateren kan holde 100 ark (kopipapirtykkelse).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Glimrende fotokvalitet

Denne skriveren klarer seg OK også på kopipapir, men da blir utskriftene for trege. Vi anbefaler på det varmeste å kjøpe et bedre papir til denne skriveren. Først da kommer den til sin rett.

Hvis utgangspunktet ditt er bra, kan denne skriveren gi fantastisk fotokvalitet. Detaljer og farger er helt enestående, og kvaliteten grenser opp mot forstørrelsen fra fotobutikken. Det eneste vi har å utsette på kvaliteten, er at noen farger virker litt blasse, mens andre er litt mørke. Dette kan justeres i bildeprogrammet, men det er ikke alltid like enkelt.

Tekstutskrifter på papir med høy tetthet er også helt fantastiske. Selv svært liten skrift satt i en gråfarge blir helt perfekte, og det er ikke vanlig med blekkskrivere. Utskrift på vanlig kopipapir kan være litt rufsete i kantene, men ikke verre enn at slike utskrifter får ståkarakter.

Avansert forretningsgrafikk fra CorelDraw er også bort i mot perfekt med noen ørsmå unntak. Gråtoner har for mye brunt i området 60-70% og enkelte farger er litt mørke. For øvrig er forløpninger og lignende effekter helt i toppklassen.

Litt treg

Som vanlig kontorskriver er denne skriveren for treg. Litt over 5 minutter på vårt Word-dokument på 5 sider tettpakket tekst i normalmodus er for mye. De raskeste skriverne klarer dette dokumentet på litt over 1 minutt.

Også som fotoskriver er den faktisk litt treg. Justeres oppløsningen til 1440 x 720 dpi (som jo er naturlig) bruker den over 8 minutter på vårt testfoto. Vær oppmerksom på at den bruker vesentlig kortere tid hvis du setter ned oppløsningen til 720 dpi. Kvalitetsforskjellen er heller ikke spesielt fremtredende.

Sjekk våre hastighetsmålinger for mer informasjon om dette.