Epson Stylus Color 740

Stylus Color 740 har en oppløsning på 1440 x 720. Den har også fått den nye teknologien Ultra Micro Dot som er variable størrelser på blekkdråpene helt ned til 6 pikoliter. Det gir et godt utgangspunkt for mer detaljerte utskrifter av vanskelige fargetoner og gode utskrifter på alle typer media (inkl. kopipapir).

Epson Stylus Color 740
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Denne skriveren er en helt ny modell fra Epson. Den har både fått ny skriverdriver og oppgradert maskineri. Den viktigste forbedringen når det gjelder kvaliteten er at blekkdråpene er mindre (helt ned til 6 pikoliter som er 6 milliontedels liter). Dette gjør at skriveren blir bedre i stand til å håndtere vanlig kopipapir og at utskriftene blir mer detaljerte.

LES OGSÅ:

Gode fargeutskrifter

Vi kan tydelig se at både fargedokumenter i Word og fotoutskrifter fra Photoshop på vanlig kopipapir er blitt bedre, og kan nå konkurrere direkte med HPs blekkteknologi PhotoRet III.

Fotokvaliteten på spesialpapir virker litt blass, men skriverdriveren har et uttall muligheter for å justere fargene, så det er ikke noe problem å justere utskriften hvis du ønsker det. På grunn av den høye oppløsningen på denne skriveren, er det også mulig å skrive ut store bildefiler med godt resultat.

Tekstkvaliteten er svært god både på spesialpapir og kopipapir. Bruker du spesialpapir blir teksten sylskarp, og kan godt brukes som originaler til kopiering av fargebrosjyrer eller hva det måtte være. Vær oppmerksom på at skriveren blir ganske treg hvis du justerer til høy kvalitet på vanlig kopipapir.

Utskrift av avansert forretningsgrafikk er en av Epsons aller sterkeste sider, og vår testutskrift fra CorelDraw 7 ble nesten helt topp. Ved de aller vanskeligste fargeblandingene (overgang mellom sort og gult) er det antydninger til problemer, og utskriften er heller ikke helt perfekt ved de mest kompliserte forløpningene som viser antydninger til vertikale bånd i stedet for en helt jevn overgang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svært variabel hastighet

Epson Stylus Color 740 er en rask skriver som på en rekke utskrifter plasserer seg bra på våre målinger. Vær oppmerksom på hastigheten avhenger voldsomt av hvilke innstillinger du gjør i skriverdriveren, og at det gjør det vanskelig å sammenligne direkte med de andre skriverne.

Våre målinger viser normalutskrifter på tekst, og aller beste kvalitet på foto og avansert forretningsgrafikk. Ved utskrift av forretningsgrafikk i 1440 dpi er hastigheten halvparten i forhold til 720 dpi som nesten har samme kvalitet. Se våre hastighetsmålinger for en oversikt over resultatene. Karakteren på hastighet er satt i forhold til et helhetsinntrykk (inkludert utskrift i 720 dpi).