Epson Stylus Color 600

Stylus Color 600 er en litt tregere utgave av storebror 800, men med nøyaktig samme utskriftskvalitet. Og kvaliteten på fargeutskrifter er ganske enkelt glimrende. Den eneste malurten i begeret er at du ikke kan bruke vanlig kopipapir.

 Foto: Torvlad Kvamme
Foto: Torvlad Kvamme Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Stylus 600 er utstyrt med samme blekkteknologi som de andre skriverne i Epson serien. Det innebærer en maksimal oppløsning på hele 1440x720dpi. Alle Epson skriverne er svært følsomme for papirkvaliteten. Ønsker man topp kvalitet, man bruke Epsons eget papir. Den har en patron for sort og en for farger som begge står i samtidig. Både oppsett og bruk er svært enkel. Spesielt positivt er det at driveren måler blekknivå kontinuerlig. Også innstillingsmulighetene vil være tilfredsstillende for de aller fleste. Driveren har en rekke forhåndsdefinerte oppsett som dekker de fleste behov, men man kan også endre detaljene hvis man ønsker det. Arkmateren klarer 100 ark samtidig.

LES OGSÅ:

Glimrende fargeutskrifter

Epsons blekkteknologi er annerledes enn konkurrentene, og er etter vår mening betydelig bedre ved utskrift av fotografier på høykvalitets papir. På beste kvalitet må det et trenet øye til for skille Stylus 600 fra et ”virkelig” foto. Både forløpninger og basisfarger er ganske enkelt enestående.

Også ved utskrift av tekst er Stylus 600 glimrende. Den gjør en glimrende jobb både på sort tekst (alle størrelser og varianter) og tekst med spesielle effekter (gråtoner, invers med farger i bakgrunn). Blekket er også helt vannfast. Vi trekker likevel i karakteren fordi Stylus 600 ikke liker kopipapir.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forretningsgrafikk er svært god, og det eneste vi finner å utsette på kvaliteten er at enkelte forløpninger (f.eks. mellom sort og gult) kunne vært bedre. Skriveren har også en tendens til å gjengi basisfargene noe mørke. Dette er bagateller, og helhetsinntrykket er svært bra.

Hastighet

Hastigheten til Stylus 600 er lavere enn storebror 800, men denne skriveren gjør det likevel godt i forhold til mange av konkurrentene. Vårt testfoto ble unnagjort på 5:29 (ca. 1/3 A4 side), og dette er helt akseptabelt. Ved utskrift av tekst og grafikk kan den ikke konkurrere med de aller beste, men den er langt fra den dårligste. Klikk på linken til våre hastighetsmålinger i menyen til venstre på denne siden hvis du vil vite mer.