Epson Stylus Color 400

Stylus Color 400 er den nest minste skriveren i Epsons Stylus-serie, men kvaliteten er likevel svært god. Selv om skriveren har lavere oppløsning (720 dpi) enn Stylus 600 og 800, klarer den fotoutskrifter helt fint.

 Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Epson Stylus Color 400
Stylus 400 er utstyrt med samme blekkteknologi som de andre skriverne i Epson serien, men har lavere oppløsning og hastighet enn storebrødrene.

LES OGSÅ:

Alle Epson skriverne vi har testet trives ikke helt med vanlig kopipapir. Ønsker du topp kvalitet, bør du derfor bruke Epsons eget papir, men det gir til gjengjeld et svært godt resultat.

Stylus Color 400 har en patron for sort og en for farger som begge står i samtidig. Både oppsett og bruk er svært enkel. Spesielt positivt er det at skriverdriveren måler blekknivå kontinuerlig. Også innstillingsmulighetene vil være tilfredsstillende for de aller fleste. Driveren har en rekke forhåndsdefinerte oppsett som dekker de fleste behov, men man kan også endre detaljene hvis man ønsker det. Arkmateren klarer 100 ark samtidig.

Et lite minus i betjeningen av Epson skriverne er at dysene som setter blekket på papiret etter en tid kan gå tett. Til forskjell fra de andre store produsentene som HP, Canon og Lexmark, sitter ikke dysene i selve patronen, men de er fast montert i selve skriveren. Hos de andre produsentene kan du skifte hele patronen hvis dysen er ødelagt. På Epson skriverne kan det bli et problem hvis skriveren står for lenge uten å brukes. For å bøte på dette, kjører skriveren automatisk en ganske omfattende renseprosedyre en gang i blant (tar fra 2 til 5 minutter).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fine fotoutskrifter

Epsons blekkteknologi egner seg utmerket til å skrive ut fotografier under forutsetning av at du spanderer et papir med god kvalitet. Selv om skriveren bare har en oppløsning på 720 dpi, klarer den fine utskrifter, og forskjellen til de større modellene som har 1420x720 dpi er marginal.

Også ved utskrift av tekst på spesialpapir (matt overflate) er Stylus 400 glimrende. Både sort tekst (alle størrelser og varianter) og tekst med spesielle effekter (gråtoner, invers med farger i bakgrunn) er helt i toppklassen. Blekket er også helt vannfast. Med denne skriveren er det ikke noe problem å skrive ut en trykkoriginal i desktop Publishing programmet ditt (vi tester med PageMaker 6.5). Ved utskrift på vanlig kopipapir er ikke tekstkvaliteten så god, men likevel brukbar.

Avansert forretningsgrafikk fra CorelDraw er svært god. Forløpninger, tynne linjer og blanding av farger er helt topp. Det eneste vi kan sette fingeren på er at enkelte gråtoner (5% dekning) kunne vært jevnere. Dette er for bagateller og regne, så karakteren på dette testpunktet blir høy.

Hastighet

Stylus 400 klarer vårt testfoto på 3:37, og det er helt i toppen. Det som likevel trekker ned karakteren for hastighet, er utskrift av helt vanlig tekst som er for treg. Se våre hastighetsmålinger for mer informasjon om dette.