Epson med fargelaser til folkepris

Epson AcuLaser C900 selges nå så billig at den utfordrer blekkskriveren på hjemmemarkedet.

I forrige uke skrev vi en artikkel om en billig laserskriver hos Coop-kjeden. Det var en ren sort/hvitt-skriver til 990 kroner. Nå har Epson bestemt seg for å "dumpe" prisen på laserskriveren AcuLaser C900, men denne skriver altså også ut i farger. Prisen er satt til veiledende 2.695 kroner inkl mva - så lenge lageret rekker.

Ja takk, begge deler

Epson presiserer samtidig i en pressemelding at denne også egner seg til utskrifter i svart-hvitt, og skal ikke være dyrere å bruke på denne typen utskrifter enn rene svart-hvitt laserskrivere. Videre heter det at skriveren er svært enkel å håndtere, også for folk som ikke har erfaring med denne typen skrivere tidligere.

Hva med deg?

Har lavere priser fått deg til å vurdere å kjøpe fargelaser? (Avsluttet)
Absolutt!(44%) 335
Tja, det begynner å bli interessant...(36%) 269
Har alt kjøpt!(10%) 73
Tror jeg klarer meg meg blekkskriveren(8%) 57
Hva skal jeg med skriver?(3%) 21
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Hastigheten er oppgitt til 16 sider pr minutt i svart-hvitt, og fire i farger. Første sort-hvitt side skal være skrevet ut 14 sekunder etter at du har trykket på skriv-ut knappen, mens første fargeside bruker 11 sekunder ekstra. Skriveren har en papirskuff med plass til 200 ark, men kan også leveres med en høykapasitets skuff med plass til 500. Ekstra er også nettverksadapter, og en duplex-modul, som muliggjør automatisk tosidig utskrift.

Ikke optimalt til foto - foreløpig

Selv om oppløsningen er hele 2400, kan ingen laserskriver foreløpig matche blekkskrivere på fotokvalitet. En spesiell prosessor (ASIC) førger for at utskriftene i hvert fall er i nærheten, i følge produktsjef Bjørn Inge Bergestuen i Epson Norge til DinSide Data. Han trekker frem modellen C1100, som ble lansert i desember. Denne bruker Acubrite toner, som sammen med papir tilpasset fargelasere sørger for enda bedre fotokvalitet.

Og med den utviklingen vi ser på fargelasere for tiden, både når det gjelder pris og kvalitet, blir det spennende å følge med i fortsettelsen. DinSide Data planlegger en test av rimelige fargelasere i løpet av våren.

Her er vår test av blekkskrivere.