Epson EMP-70: Brukervennlig projektor

TEST: Vi har tidligere testet EMP-50, den rimeligste projektoren fra Epson. Nå har vi sett på storebroren, XGA-projektoren EMP-70. Er den bedre?

Det er ikke første gangen vi kommer til denne konklusjonen: De fleste projektorer er alt for dyre for folk flest, selv om behovet uten tvil er der - særlig med DVD-formatets økende popularitet.

Epson prøver å gjøre noe med saken. En serie relativt rimelige projektorer ble nylig lansert. Et av disse produktene er EMP-50, som vi testet og skrev om i denne artikkelen. Det er et brukervennlig og kompakt produkt, men som sliter med bildekvaliteten. Dette var spesielt synlig ved vanlig Windows-bruk.

Ikke mange forskjeller

Epson EMP-70: Brukervennlig projektor

EMP-70 er den andre modellen i Epson-serien, og er tilsynelatende identisk med EMP-50. Den viktigste forskjellen mellom de to modellene er at EMP-70 gir ekte XGA-oppløsning (1024x768 punkter), mens EMP-50 er en SVGA-projektor (800x600 punkter).

Utenom dette er det ikke store forskjeller mellom de to versjonene. De ser helt identisk ut, veier like mye og har akkurat det samme menysystemet med de samme funksjonene.

Likheten er i og for seg et kompliment til begge modellene. Vi likte brukervennligheten til EMP-50, med lett tilgjengelige knapper og tilkoblinger og en forståelig meny. Det samme gjelder også EMP-70 – det er bare å koble til kilden og skru på maskinen. Den medfølgende fjernkontrollen er meget logisk og enkel å bruke, og alle de nødvendige innstillingene er enkle å justere via menyen som dukker opp på lerretet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

EMP-70 har for øvrig lysstyrke på 700 ANSI lumen, støynivå på 42 dB og veier 3,1 kg.

Bildekvalitet

Epson EMP-70: Brukervennlig projektor

Vi ser at EMP-70 er plaget av noen av de samme problemene EMP-50 har. Kvaliteten på bildet er bedre, men ikke perfekt. Det er tydelig avstand mellom punktene på bildet, noe som ikke er så plagsomt ved avspilling av DVD eller spill, men merkbart når man viser vanlige Windows-bilder. Selv om fargene er meget bra, blir bildet aldri ordentlig skarpt.

Projektoren kan fint brukes til de fleste formål, men er ikke en perfekt presentasjonsfremviser.
Utenom dette, er EMP-70 en solid og god projektor, akkurat som den forrige modellen vi testet. Prisen på EMP-70 er 44.157 kroner (inkl. mva), som er lavere enn mange av konkurrentene.