Epost som forsvinner

Både bedrifter og privatpersoner undrer vel av og til, ”Hvem andre kan lese eposten jeg sender?” Nå har et lite firma i Silicon Valley utviklet en metode for å makulere epost, slik at avsenderen kan kontrollere meldingens levetid.

Selv om du sletter en epost du har sendt eller mottatt, blir kopier av meldingen faktisk liggende på avsenderens og mottakerens maskin – og på andre datamaskiner mellom disse.

LES OGSÅ:

Selskapet Disappearing Inc. i San Francisco har nå utarbeidet en ny teknologi som gir deg selvutslettende eposter.

Krypteres og dør

Den nye teknologien kan faktisk forklares svært enkelt. Når du har skrevet en epost og trykker på send-knappen, aktiveres en plugin som kontakter serveren til Disappearing Inc. Serveren gir eposten din en unik identifikasjonskode og meldingen krypteres. I tillegg tildeles eposten en nøkkel, som gjør at den kan dekrypteres. Mottakeren – som må identifisere seg selv med både brukernavn og passord – mottar både eposten og nøkkelen, slik at eposten blir lesbar.

Hovedpoenget med det hele er likevel epostens levetid. Avsenderen kan nemlig angi hvor lenge hver dekrypteringsnøkkelen skal fungere, og uten denne blir eposten uleselig – over alt. Levetiden kan bestemmes helt fritt, og når levetiden er over, slettes nøkkelen automatisk fra Disappearing Inc.s server.

Teknologien fungerer med alle epostsystemer, og IT-infrastruktkuren til et selskap som ønsker å benytte Disappearing Inc.s teknologi behøver heller ikke å endres.

Disappearing Inc. regner med å ha systemet på markedet i begynnelsen av år 2000. Vi har foreløpig ingen informasjon om norske distributører.

Artikkelen fortsetter under annonsen