EON Lilith Savage AGP

EON er et relativt ferskt firma på det norske markedet, men har allerede kommet med en rekke grafikkort basert på de mest populære grafikkbrikkene. Først ute er et S3 Savage3D-basert kort, og det gir mye for pengene.

EON Lilith Savage AGP
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Savage3D har vært brukt i grafikkort siden høsten 1998, og plasserer seg i samme klasse som f. eks. Matrox sine G200-prossesorer, altså god kombinert 2D- og 3D-ytelse, som ikke konkurrerer med dedikerte produkter som Voodoo 2.

LES OGSÅ:

Kortet vi testet har 8 MB minne, og det følger med en fullversjon av actionspillet Incoming. Drivere på den vedlagte CDen er S3 sine referansedrivere, og det følger ikke med noen form for ekstra programvare, bortsett fra fargeinstillings-verktøy.

Driverne støtter både Direct3D og OpenGL-3D grensesnitt og 32-bits farge.

2D-ytelse

Det første vi la merke til etter å ha installert kortet, var at bildet var noe uklart og det manglet skarphet. Det er ikke plagsomt, men merkbart. Etter å ha kjørt testprogrammene våre, viser deg seg at kortet ligger noe under Matrox Millennium G200 i ytelse. Det er ikke mye forskjell på disse to når det gjelder vanlig Windows-grafikk, men gapet er større under krevende applikasjoner.

Spill-ytelse

På dette testpunktet er ikke S3 sin brikke blant de mest avanserte. I våre Direct3D-tester fikk det resultater som er langt fra Voodoo-baserte produkter, og noe lavere enn Matrox G200. Bildekvaliteten er derimot veldig bra, og vi opplevde ingen generelle kompatibilitets-problemer. Kortet støtter de fleste 3D-funksjonene som dagens spill krever.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I våre OpenGL-tester basert på Quake II-benchmark får Lilith Savage resultater som er i nærheten av G200-kortet. Quake II er spillbart på 800x600 oppløsningen, men går du høyere enn det, begynner det å bli tregt.

Savage-brikken ligger langt under Voodoo 2-baserte kort når det gjelder spillytelse, men bør holde for de fleste vanlige brukere som er interessert i en runde Quake eller racing en gang iblant.

Oppsummering

Dette kortet er et bra all-round produkt, som kan anbefales til brukere uten altfor store krav til utstyret sitt. Kortet kommer uten ekstra finesser bortsett fra ett spill, men har til gjengjeld et stort pluss: det er et av de aller billigste kortene vi har testet. Med andre ord får du en bra valuta for pengene, men ikke forvent deg eksepsjonell ytelse eller tilleggsmuligheter.