Western Digital er den harddiskprodusenten som har blitt hardest rammet av flomkatastrofen i Thailand, men har gjenopptatt produksjonen. Det vil gi lavere priser framover, men det kan gå lang tid før prisene er på nivå med hva de var før katastrofen inntraff.
Western Digital er den harddiskprodusenten som har blitt hardest rammet av flomkatastrofen i Thailand, men har gjenopptatt produksjonen. Det vil gi lavere priser framover, men det kan gå lang tid før prisene er på nivå med hva de var før katastrofen inntraff. Vis mer

Enorme prisforskjeller på harddisker

Mer enn tredobbel pris hos dyreste butikk.

Selv om Western Digital har startet opp igjen produksjonen av harddisker etter flomkatastrofen i Thailand tidligere i høst, er situasjonen langt fra normalisert, verken hos dem eller de andre produsentene. De fleste eksperter antyder at det vil gå lang tid før vi igjen vil se normale priser, kanskje et helt år.

Les også: Harddisker blir mangelvare

Mange leverandører sitter med slunkne lagre, og priser harddiskene sine deretter. Enkelte av de andre har valgt å justere ned prisene igjen, og gjerne med begrensninger på hvor mange hver kunde kan kjøpe.

Ifølge prissammenligningstjenesten Prisjakt.no er den aller mest populære interne harddisken (for stasjonære PC-er) i skrivend stund modellen Samsung EcoGreen F4. Modellen har en kapasitet på 2 TB.

Disse diskene gikk for rundt 500 kroner i de billigste butikkene så sent som i oktober.

Prisvariasjonen er enorm - fra 810 kroner i billigste butikk, til 2599 kroner i den dyreste. I tabellen under har vi tatt med noen eksempler, komplett oversikt hos Prisjakt over butikker som selger denne harddisken, finner du her.

Samsung EcoGreen F4. Priser innhentet 19.12.2011
Samsung EcoGreen F4. Priser innhentet 19.12.2011 Vis mer


Også for den som er ute etter å oppgradere harddisken i sin bærbare PC-er, er det nå mye å spare på å være bevisst før man åpner lommeboken. Den mest populære 2,5-tommer harddisken hos Prisjakt er Seagate Momentus XT, med 500 GB kapasitet.

Her er CDON i øyeblikket billigst, med 856 kroner, mens konkurrenter som Mamoz og Multicom tar mer enn det dobbelte. Aller dyrest er Johnsen Elektro, som tar 2532 kroner + frakt.

I tabellen under har vi gjort et utvalg av butikker som selger den aktuelle disken:

Seagate Momentus XT. Priser innhentet 19.12.2011.
Seagate Momentus XT. Priser innhentet 19.12.2011. Vis mer


Les også: Harddisk-mangel gir enorm SSD-etterspørsel