Enorm økning i SSD-salget

Den enes død, den andres brød.

SSD-er er fortsatt mye dyrere, men er raskere, veier nesten ingen ting, bråker ikke, bruker mindre strøm, har ingen bevegelige deler, og tåler støt mye, mye bedre enn den mekaniske harddisken.
SSD-er er fortsatt mye dyrere, men er raskere, veier nesten ingen ting, bråker ikke, bruker mindre strøm, har ingen bevegelige deler, og tåler støt mye, mye bedre enn den mekaniske harddisken.Vis mer

De store oversvømmelsene i Thailand i høst har gjort enorme skader, og harddiskprodusenten Western Digital sine anlegg ble oversvømmet og all produksjon stoppet i flere uker. Også leverandører av deler til andre harddiskprodusenter ble rammet, og derfor har mer eller mindre en samlet harddiskbransje vært nede i knestående, og vil neppe klare å rette seg helt opp før om ett år, tror mange.

Det har ført til store, globale leveranseproblemer, med tilhørende sterke prisøkninger.

Les også: Harddisker blir mangelvare

Dobling i inntektene

Ingen av de store produsentene av SSD-er, flashdiskene som regnes som harddiskens etterfølger, opplevde særlig problemer etter Thailand-krisen, heller tvert i mot. På grunn av leveranseproblemene til Western Digital og de andre, har interessen for SSD eksplodert, og produsentene kan gni seg i hendene.

Økningen i utsendelser av SSD-er i 3. kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor, var på hele 66%, ifølge amerikanske Computerworld, som siterer en undersøkelse gjort av analyseselskapet IDC. Ikke nok med det, inntektene fra salg av SSD-er doblet seg i samme tidsrom.

Salget både i server- og klient-siden har økt kraftig, og er hovedårsaken til inntektsdoblingen.

Fortsatt tidlig

Ifølge IDC er SSD-markedet fortsatt svært ferskt, og det er først nå det for alvor har blitt oppdaget i massemarkedet.

DinSide Data har testet en rekke SSD-er for PC-bruk denne høsten. Her får du oversikten.

Les også: Takk og farvel til harddisken?