Enorm økning i SSD-kapasiteten

Samsung starter masseproduksjon av nytt flashminne til SSD-er.

<B>Forbedret 3D-lagring</B>: Nye brikker med doblet lagringstetthet skal gi rimeligere, raskere og billigere SSD-er. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Forbedret 3D-lagring: Nye brikker med doblet lagringstetthet skal gi rimeligere, raskere og billigere SSD-er. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når du kjøper en litt dyrere, ny PC i dag, er det en god sjanse for at den er utstyrt med SSD istedenfor harddisk.

Dette er i hovedsak en meget god ting. SSD-er er raskere, lettere, støyfrie og tåler mye bedre slag og støt enn harddisken.

Ulempene er først og fremst prisen og kapasiteten. En SSD med 128 GB kapasitet koster for eksempel rundt 6-700 kroner i butikken, mens får en harddisk med 1 TB kapasitet til samme prisen.

Dobler lagringstettheten, reduserer kostnaden

Nå kan det imidlertid se ut til at ting er i ferd med å endre seg. Samsung har nettopp annonsert at de har satt i gang masseproduksjon av flashminnebrikker med dobbel lagringstetthet i forhold til dagens brikker, skriver Digi.no.

Les også: Forventer vesentlig billigere SSD-er

De nye brikkene vil samtidig være billigere å produsere, bruke mindre strøm og by på høyere lese- og skrivehastighet, lover selskapet, og legger til at de enkelt kan bytte ut flashminnet i sine eksisterende produktlinje med de nye, og dermed doble kapasiteten.

OPPDATERT: Ikke nok med det: I dag annonserte Samsung at de har klart å presse 16 terabytes plass i en 2,5-tommers SSD ved hjelp av den nye teknikken. Dermed har SSD passert de største harddiskene kapasitetsmessig med 60 prosent. Les mer om den hos Digi.no

Mye å gå på

Så sent som i sommer lanserte selskapet en SSD i sin 850 EVO-serie for PC-er, med kapasitet på 2 TB. Prisen ligger på rundt 7.700 kroner inkludert moms i norske butikker, men disse benytter altså det gamle og dyrere flashminnet.

Til sammenligning får du en 2 TB harddisk for bærbare PC-er for rundt tusenlappen, så det er fortsatt et godt stykke igjen før SSD blir det opplagte valget for kapasitetshungrige PC-kunder.

Les også: Denne SSD-en er brutalt rask

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!