Outlook.com har et velkjent epost-grensesnitt, der du kan bruke dra- og slipp, høyreklikking osv.
Outlook.com har et velkjent epost-grensesnitt, der du kan bruke dra- og slipp, høyreklikking osv.Vis mer

Enorm interesse for @outlook.com

Hotmail-etterfølgeren skal ta opp kampen mot Gmail.

I går rullet Microsoft ut sin nye webbaserte epostløsning, Outlook, som på sikt skal erstatte Hotmail. Samtidig fikk Hotmail-brukere muligheten til å konvertere epost-adressen sin fra @hotmail.com til @outlook.com. Den gamle adressen vil imidlertid fortsatt være aktiv, men vil fungere som et alias til den nye adressen.

De som er tidlig ute kan boltre seg med korte og enkle epostadresser (typisk fornavn@outlook.com), men hvis du har et håp om å få dette, må du være kjapp. Interessen for en @outlook.com-adresse er nemlig stor.

Lynrask adopsjon?

Ifølge Neowin tok det bare seks timer å få 1 million brukere av eposttjenesten.

Outlook er allerede et svært sterkt merkenavn i epost-sammenheng, og nå vil Microsoft ta tilbake webmail-andelene de har tapt til konkurrentene Yahoo! og Google, med blant annet "virtually unlimited storage space". Grensesnittet er svært likt Outlook-klienten for Windows.

Outlook.com er åpen for alle, men tjenesten er i såkalt preview-stadium, noe som vil si at det fortsatt vil komme endringer og feilrettinger før den er helt ferdig. Vi har prøvd tjenesten, og den fungerer fint i de nettleserne vi har prøvd (IE, Chrome og Firefox). Den skal også fungere fint på mobil og nettbrett.

Mer informasjon på Outlook.com.