Et lys på det ovale panelet varsler når du har mottatt ny epost.
Et lys på det ovale panelet varsler når du har mottatt ny epost.Vis mer

Enklere hverdag med «brødrister» fra Compaq

Compaq lanserte onsdag sin nye Presario-serie i Las Vegas. Serien, som Compaq mener skal gjøre Internett- og databruk enklere for deg på hjemmebruk-nivå, inkluderer PC-serien Presario EZ2000 -- med sitt noe spesielle utseende.

Stadig flere produsenter presenterer datautstyr som skal være alt annet enn grått og firkantet. Med sin Presario EZ2000-serie følger Compaq helt klart denne trenden. For PCens retro-utseende minner kanskje mer om en blå, 50-talls brødrister enn en supermoderne PC. Men Compaq mener Presario EZ2000 blir en spennende nyhet, også designmessing:

- Den ser bedre ut live enn på bildet! forsikrer Kjell-Magne Edvardsen, salgsdirektør for Compaq Norges Consumer Group (avdelingen for hjemmePCer). Han har sett PCen, og synes den virker veldig spennende, med flere praktiske løsninger.

Hva mener du om utseendet til Compaq Presarion EZ2000 og nye design-trender? Si din mening i diskusjonen nedenfor!

Smart epost-varsling

Foreløpig er EZ2000-serien bare introdusert i USA. Den er i utgangspunktet utstyrt med en Intel Celeron 500 MHz prosessor, og heter da EZ2200. Men det er også mulig å kjøpe en utgave med Intel Pentium III -- modellen EZ2700 -- direkte gjennom Compaq i USA. Begge modellene skal være tilgjengelige på det amerikanske markedet i slutten av januar, og prisen på EZ2200 vil i USA ligge på 999 dollar (i overkant av 8.000 kroner).

Tanken bak Presario EZ2000, som muligens får et annet navn i Europa, er at det skal være en maskin som er enkel for bruk i hjemmet, og maskinen blir særlig markedsført som en ”Internett-PC”.

Begge sidepanelene kan fjernes, for lettere tilgang til maskinvaren. Vis mer

I følge Compaq, er alt tilrettelagt slik at EZ2000 skal være enkel å ta i bruk. Maskinen er også utstyrt med et digitalt panel, hvor du bl.a. kan få beskjed hvis du har fått ny epost. Oppsettet fungerer på POP-servere og kan varsle om ny epost til opptil 10 forskjellige epostadresser.

I tillegg er det deksler på begge sidene av EZ2000, som skal gi deg enkel tilgang til oppgraderinger av maskinvaren.

Compaqs nykommer kommer med 64 MB internminne, 17.0 GB UtltraDMA harddisk, integrert lydkort, 56K modem og leveres med enten CD-ROM eller CD-RW.

Spennende – men til Norge?

Edvardsen i Compaq Norge kan foreløpig ikke bekrefte om maskinen vil bli solgt i Norge og Europa, selv om han tror sjansene for dette er store. Denne avgjørelsen blir antageligvis tatt i løpet av en måneds tid, og hvis EZ2000 skal ut på det norske markedet, regner Edvardsen med at dette vil skje til sommeren.

Han forteller også at EZ2000 antageligvis vil bli presentert for det europeiske markedet på CeBIT-messen i Hannover i slutten av februar.

Andre Presario-nyheter

I tillegg til PCen EZ2000, inkluderer Presario-serien flere andre produkter. Her er det blant annet snakk om bærbare og stasjonære PCer til multimediabruk (for digital musikk, avspilling av DVD-filmer osv.), PCer med innebygget kamera (Logitech QuickCam Express Interentt kamera). I tillegg kommer en multimaskin med fargeskriver, faksmaskin og skanner i samme enhet.

I noen raskere Presario-utgaver vil Compaq bruke AMD-prosessorer. Noen stasjonære modeller blir utstyrt med Athlon 800-MHz prosessor, mens AMD-K6 500-MHz prosessorne vil bli brukt i den bærbare modellen Presario 1200-XL 111.

Og til slutt: Husk å si din mening om Compaqs (og andres) nye PC-design i diskusjonen nedenfor!