Enkelt fra VHS til DVD

Nå kan du overføre de gamle videofilmene dine til CD eller DVD på direkten. Vi har kikket på en interessant løsning fra ADS Technonlogies.

Har du mange VHS-filmer og opptak som du gjerne skulle hatt i digital form? ADS Technologies hevder de har funnet en enkel løsning.

USB Instant DVD har selskapet kalt produktet, som er en USB-basert løsning for digitalisering av analoge videosignaler.

På direkten

Det som skiller denne pakken fra andre vi har sett på, er at videosignalene komprimeres til MPEG-2 format, og kan brennes CD- eller DVD-plate på direkten ved hjelp av medfølgende programvare. Resultatet kan du spille av i hvilken som helst DVD-spiller, stasjonær eller på PCen.

I spesifikasjonene advares det riktig nok om at prosessen er krevende, og at PCen din bør være utstyrt med en Pentium4-prosessor.

20 minutter på én CD

USB Instant DVD har en utforming som gjør den enkel å plassere oppå skjermen
USB Instant DVD har en utforming som gjør den enkel å plassere oppå skjermen Vis mer

Du får plass til rundt 20 minutter med video på en 700 MB CDR- eller CDRW-plate. Hvis du har en DVD-brenner kan du se frem til 2-3 timer på én plate.

Selve løsningen består av en ekstern USB-boks, med phono-innganger som lar deg tilkoble hvilken som helst analog kilde (videospiller, TV-mottaker osv). Boksen er koblet til PCen ved hjelp av en USB-kabel, og må i tillegg kobles til strømnettet.

Full videoredigeringsløsning

Hvis PCen din ikke klarer å henge med i svingene, kan du lagre videoene på harddisken og brenne til CD senere. Da kan du også redigere opptakene ved hjelp av fullversjonen av Ulead VideoStudio 5.0, som også følger med.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

USB-boksen er også utstyrt med analoge utganger, i tilfelle du skulle ønske å tilbakeføre redigert video til analogt format.

USB Instant DVD koster $249, eller rundt 2.200 kroner. Vi vil komme tilbake med flere detaljer når produktet blir tilgjengelig i Norge.