<strong>ENKELT:</strong> Logitech Circle 2 Wire-Free er utstyrt med et oppladbart batteri med meget god kapasitet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
ENKELT: Logitech Circle 2 Wire-Free er utstyrt med et oppladbart batteri med meget god kapasitet. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Test av Logitech Circle 2 Wire-Free

Enkel overvåking – helt uten en tråd

Circle 2 Wire-Free er en av de enkleste løsningene vi har testet, og har i tillegg et batteri som kan holde i ukevis. Det skulle gjøre den perfekt til hytta.

Publisert

Det finnes etter hvert en rekke løsninger for enkel videoovervåking av boliger, hytter og uteområder, og vi har testet flere av dem. Denne gangen har turen kommet til Circle 2 fra Logitech, som kanskje er den aller enkleste løsningen vi har testet.

Dette er Circle 2 Wire-Free

Som navnet antyder, er dette andre generasjon Circle-kamera fra Logitech, og det kommer i flere utgaver, blant annet en der kameraet plugges rett i en stikkontakt, en med strømkabel og en utgave som er helt trådløs – Wire-Free – og det er den siste vi har testet.

Denne har alt innebygd, inkludert full HD-kamera, mikrofon, høyttaler, wifi-adapter og et 6600 mAh oppladbart batteri som ifølge produsenten kan holde i inntil 3 måneder mellom hver lading – med fem minutter opptak hver dag. Skjønt «alt innebygd» er ikke helt presist, lagring av opptakene skjer ikke i kameraet, men på Logitechs servere. Mer om det siden.

All visning og styring av kamerafunksjoner gjør du enklest via en app på mobilen (Android og iOS), eller på en egen nettside dersom du bruker PC-en.

<strong>FULL OVERSIKT:</strong> Takket være meget god vidvinkel, får kameraet med seg det meste - selv i små rom. Skjermdump: Bjørn Eirik Loftås
FULL OVERSIKT: Takket være meget god vidvinkel, får kameraet med seg det meste - selv i små rom. Skjermdump: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Ekstrem vidvinkel

Selve kameraet har en frontlinse som fanger all aktivitet innenfor en vidvinkel på hele 180 grader. Det betyr blant annet at Circle 2 kan brukes i små rom og andre trange arealer, både inne og ute. Kameraet er nemlig værbestandig, og tåler både minusgrader og noe fukt. Med tre måneders batteritid, er dette absolutt en løsning som bør vurderes hvis du ønsker å overvåke hytta eller campingvogna.

<strong>180 GRADER:</strong> Frontlinsa buler ut for å kunne fange mest mulig rundt i rommet - helt til død vinkel. Foto: Bjørn Eirik Loftås
180 GRADER: Frontlinsa buler ut for å kunne fange mest mulig rundt i rommet - helt til død vinkel. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Det følger med et feste som du kan skru fast på veggen, og så kan du enkelt hekte kameraet av festet når batteriet må lades. Du kan også ha det tilkoblet stikkontakten hele tiden, men den lille ledningsstumpen som følger med, blir nok for kort for mange. Her kan du heldigvis bruke hvilken som helst USB-kabel med microUSB-kontakt mot kameraet.

<strong>MICROUSB:</strong> Du kan bruke en hvilken som helst microUSB-kabel til å lade batteriet. Her ser du også de to festemulighetene. Foto: Bjørn Eirik Loftås
MICROUSB: Du kan bruke en hvilken som helst microUSB-kabel til å lade batteriet. Her ser du også de to festemulighetene. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Circle 2 kan også stå på et bord eller hylle. I tillegg har det et standard kamerafeste på undersiden, slik at du enkelt kan montere det på et kamerastativ eller Gorillapad.

<strong>PÅ KONTORET:</strong> Her har vi plassert kameraet på den medfølgende foten. Foto: Bjørn Eirik Loftås
PÅ KONTORET: Her har vi plassert kameraet på den medfølgende foten. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Starter automatisk når det skjer noe

Inni kameraet sitter en bevegelsessensor som sørger for å starte opptak så snart det skjer noe innenfor frontlinsas synsfelt. Det fungerer både i dagslys og i mørke. Blir det veldig mørkt, aktiveres nattmodus, der opptakene blir i svart/hvitt.

<strong>NATTMODUS:</strong> Her ser vi direkte hva som foregår i stua, selv om den er helt mørklagt. Legg merke til klokkeslettene til høyre. Det er tidspunkter kameraet har tatt opp video. Et klikk på klokkeslettene starter avspilling av det aktuelle klippet. Skjermdump: Bjørn Eirik Loftås
NATTMODUS: Her ser vi direkte hva som foregår i stua, selv om den er helt mørklagt. Legg merke til klokkeslettene til høyre. Det er tidspunkter kameraet har tatt opp video. Et klikk på klokkeslettene starter avspilling av det aktuelle klippet. Skjermdump: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Oppløsningen er full HD (1920 x 1080 piksler), og kvaliteten er god nok til at det som regel ikke er noe problem å gjenkjenne personer på opptakene. Standard opptakslengde er begrenset til 10 sekunder, men dette kan settes til 30 eller 60 sekunder i appen.

<strong>INNSTILLINGER:</strong> Via appen kan du gjøre en rekke tilpasninger og innstillinger. Skjermdump: Bjørn Eirik Loftås
INNSTILLINGER: Via appen kan du gjøre en rekke tilpasninger og innstillinger. Skjermdump: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Lagring av opptakene dine skjer som sagt ikke i selve kameraet, men på Logitechs krypterte servere på internett. Der lagres de i inntil 24 timer, før de slettes automatisk. Ønsker du å ta vare på opptakene dine lenger enn dette, må du abonnere. 14 dager med ubegrensede opptak koster for eksempel 39 kroner måneden. Da kan du også få varsler i form av meldinger på telefonen, når kameraet har fanget aktivitet.

Via appen eller kameraets egen nettside, kan du også overvåke live. Grensesnittet er temmelig likt på begge plattformer, og gir deg også rask tilgang til opptakene som har blitt lagret. Du kan når som helst laste ned et 30 sekunders videoklipp som viser et sammendrag av aktiviteten i løpet av siste 24 timer, til seinere bruk og referanse.

Kan brukes som intercom

En fiffig detalj: Hvis du for eksempel har plassert kameraet ved inngangsdøra, kan du ha toveis, muntlig kommunikasjon med folk som kommer på besøk, via mobilen, PC-en, nettbrettet og mikrofonen i kameraet. En viss forsinkelse må du imidlertid leve med, men det fungerer faktisk ganske så bra. Lydkvaliteten er helt OK.

Forsinkelse er det også når du kobler deg opp for å overvåke live eller se opptakene. Det tar noen sekunder å vekke kameraet fra dvale og noen ganger bortimot et halvt minutt å opprette en trygg forbindelse mot Logitechs servere. Det kan være et ankepunkt, men er slett ikke uvanlig for denne typen kamera.

<strong>SNAKKE SAMMEN:</strong> Appen er meget brukervennlig, og gir deg instrukser på norsk. Skjermdump: Dinside
SNAKKE SAMMEN: Appen er meget brukervennlig, og gir deg instrukser på norsk. Skjermdump: Dinside Vis mer

Kameraet skal også kunne brukes sammen med stemmestyringsløsningene Apple Homekit, Alexa og Google Assistant, men dette har vi ikke fått testet.

Problematisk flytting

Du kan fint flytte kameraet rundt i boligen eller hytta, så lenge det er knyttet til samme trådløse nett. Da vi flyttet kameraet fra hjemmet til kontoret for å fullføre denne testen, fikk vi problemer. Da vi startet appen for å gjøre nødvendige endringer, ble den bare stående og laste, uten at noe skjedde. Uansett hva vi forsøkte, kom vi ikke videre.

Til slutt slettet vi appen fra mobilen og installerte den på ny. Da ble vi møtt av konfigurasjonsveilederen. Da den etter flere forsøk ikke fikk kontakt med kameraet, ble vi omsider bedt om å trykke inn en resett-knapp på siden av kameraet. Da dette ikke fungerte, holdt vi på å gi opp, før vi tilfeldigvis fant ut at vi måtte trykke ved siden av knappen for at kameraet skulle respondere. Deretter fikk vi etter hvert kontakt i appen og kunne fortsette konfigurasjonen.

Konklusjon

Logitech Circle 2 Wire-Free er en enkel og smart måte å overvåke boligen din på, både utvendig og innvendig. Kameraet byr på svært god vidvinkel og helt ålreit kvalitet på opptakene.

At det kun fungerer sammen med Logitechs skyløsning, og denne koster penger for opptak ut over 24 timer, kan naturlig nok være et ankepunkt for noen. Det er også verdt å merke seg at du må leve med noen små forsinkelser her og der, og at du kan støte på problemer hvis du flytter kameraet fra ett aksesspunkt til et annet.

Få også med deg testene av Piper NV og Netatmo Welcome før du bestemmer deg for å kjøpe.

Testresultat

Logitech Circle 2

Svært enkelt oppsett og god app på norsk, ekstrem vidvinkel, god opptakskvalitet, god batteritid, plasseringsvennlig både ute og inne, interkom-funksjon

Noe forsinkelse ved oppkobling, kan kun brukes mot Logitechs servere, koster penger å ta vare på opptak i mer enn 24 timer, litt mye knot å bytte aksesspunkt

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer