Enkel flytting til 3 TB disker

Vil du ha én stor og rask harddisk i PC-en?

Harddisker blir bare billigere og større, de største er på 3 TB og kan ikke en gang brukes på alle versjoner av Windows, spesielt de eldre, som fremdeles er i utstrakt bruk.

Så er det noe poeng med en så stor disk i en PC? Det kommer helt an på bruksområdet og brukerprofilen.

Snakker vi om en PC som brukes med mange forskjellige programmer som lastes inn og stenges i løpet av dagen, med mange forskjellige oppgaver som skal løses? Da er det heller en fordel med en SSD som system- og programdisk og en datadisk ved siden av.

Men snakker vi om en PC som brukes som mediesenter, hvor det startes opp få og små programmer med lengre mellomrom? Og hvor det skal være plass til hundrevis av HD-filmer og hundretusener av bilder og låter? Og hvor det skal være færrest mulig komponenter som lager støy og varme?

Da kan en PC med en 3 TB disk være midt i blinken.

I skrivende stund får du 3 TB disker fra 1395 kroner i norske nettbutikker.

Les også: Harddiskene nekter å dø

Enkel overføring

Men problemet er at hvis du allerede har en ferdig installasjon av Windows Vista eller nyere på en mindre disk, så kan du ikke overføre dette systemet uten videre til en 3 TB disk ved å klone og utvide partisjonen. En vanlig PC med BIOS vil ikke kunne bruke en 3 TB disk til oppstart, og ikke registrere større kapasitet enn 800 MB når den blir formatert med MBR (Master Boot Record) som er standarden for disse komponentene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du 32-bits versjonen av Windows 7 kan du heller ikke bruke en 3 TB disk, fordi GUID Partition Table (GPT) som håndterer store disker bare fungerer med 64-bits operativsystemer.

Det er her Paragon Migrate to 3TB kommer inn i bildet.

Les også: Fossilet i PC-en forsvinner

Dette programmet løser alle problemer som du vil støte på ved overgang til store disker, med transport av både operativsystem, programmer og data.

Du kobler til disken og starter programmet. Så oppretter programmet partisjoner i tilsvarende innbyrdes størrelsesforhold som på den opprinnelige disken. Den blir ikke større enn 32-bits operativsystemet kan håndtere (2.2 TB)

MSR-partisjonen (Microsoft System Reserved) kopieres også, hvis du har Windows 7.

Enkel flytting til 3 TB disker


Deretter opprettes en egen partisjon på den resterende del av den nye disken, som du kan formatere på vanlig måte og også bruke til å lagre data.

Enkel flytting til 3 TB disker


Les også vår test: Paragon Migrate OS to SSD

En del av verktøykassa

Programmet Migrate to 3 TB er en del av Paragons Drive Copy 11 Professional. Denne pakken inneholder alt du trenger for å flytte data mellom forskjellige systemer, enten det er til store disker hvor det er for mye plass eller til små SSD enheter hvor det er for liten plass til partisjonenen.

Prisen på 39,95 dollar sparer du sannsynligivs inn i uteblitte ergrelser og langt mindre tidsbruk allerede ved første gangs bruk.

Mer informasjon om programmet finner du hos Paragon