Enkel dataoverføring mellom to PCer

Dagens spørsmål:

Jeg har byttet PC, og trenger å overføre flere hundre MB fra den gamle. Det dreier seg om masse programmer og personlige filer. Den gamle PCen skal jeg gi bort, og har ikke lyst til å åpne for å demontere harddisken. Jeg har lett etter gode programmer og utstyr, men har ikke funnet noe som passer.

Gunnar

Datadoktoren svarer:

Det finnes en del programmer som gjør jobben for deg, men ikke alle er like brukervennlige, og de beste koster deg en del kroner. Men det er ett svært hyggelig unntak: Det lille programmet The Fast PC Linker som du kan laste ned fra Internett, og som sørger for at to PCer kommuniserer knirkefritt over en vanlig parallellkabel.

The Fast PC Linker er et snedig lite program. Du må naturligvis ha det installert på begge PCer, men dette representerer ikke noen vansker. Det er lite nok til å få plass på en vanlig diskett, og fungerer i tillegg sammen med Windows 3.1, 95, 98 og NT 4.

Overføringsprosessen er nesten latterlig enkel: Du kobler kabelen til begge PCer, helst til skriverporten. Deretter starter du The Fast PC Linker på begge PCer, og i løpet av et sekund eller to har programmene oppdaget hverandre.


Du får nå se en oversikt over harddiskene på begge PCer, men ønsker du det, kan du også få vist innholdet på for eksempel en CD-ROM-plate i den ene PCen.

Du kan markere hvilke mapper på den ene PCen du ønsker å kopiere, eller du kan velge enkeltfiler. Når du er ferdig med å definere hva som skal kopieres, er det bare ett klikk som trengs, og overføringen er i gang.

Hastigheten er så som så, i overkant av 50 KBps, men dette skyldes ikke at The Fast PC Linker er tregt, men derimot hastigheten til kabel og port, samt hvor rask PCene er. Dette betyr at overføring av for eksempel 100 MB vil ta 30-40 minutter. Derfor kan det være greit å starte prosessen før du skal gjøre noe helt annet. The Fast PC Linker klarer seg godt på egenhånd, til dags dato har vi ikke opplevd at programmet har krasjet en eneste gang. Den eneste ulempen er at The Fast PC Linker gjør andre programmer mye tregere mens det kjøres.

Du kan laste ned The Fast PC Linker (808 KB som tar ca. 4 minutter på et vanlig 33,6 Kbps-modem) fra Internett ved å klikke her. Du kan bruke testversjonen 25 ganger før den slutter å virke, men hver gang kan du overføre så mange filer du vil. Ønsker du å kjøpe programmet koster det deg ca. 30 amerikanske dollar (ca. 250 kroner).