Engelsk Språk 1.0

Kunnskapsforlaget Engelsk språk 1.0 er fire oppslagsverk samlet på én CD-plate: Norsk-Engelsk, Engelsk-Norsk, Oxford Dictionary og engelsk synonymordbok. Samlet blir dette et uunnværlig verktøy.

Klikk her for å se en animasjon for hvordan du kan åpne Engelsk Språk 1.0 direkte fra tekstbehandleren din.
Klikk her for å se en animasjon for hvordan du kan åpne Engelsk Språk 1.0 direkte fra tekstbehandleren din. Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Engelsk språk 1.0 er laget som et tilleggsprogram til andre programmer hvor tekst på engelsk dukker opp, som på Internett eller i en tekstbehandler. Men samtidig fungerer det utmerket også som et eget program.

LES OGSÅ:

Engelsk-Norsk og Norsk-Engelsk blå ordbøker omfatter 50.000 ord, Oxford Concise Dictionary 90.000 ord, mens Oxford Thesaurus inneholder 46.000 oppslagsord. Alle verkene er i fullverdige versjoner, og i Oxford Concise Dictionary kan du til og med høre krystallklar uttale av 20.000 engelske ord.

Svært brukervennlig

Engelsk språk 1.0s fire oppslagsverk er samlet på en slik måte at de danner en helhet. Du bruker alltid det samme søkefeltet, og du kan hoppe fra et oppslagsverk til et annet med et museklikk.

Samspillet mellom de fire oppslagsverkene er elegant og effektivt. Finner du for eksempel ikke norsk oversettelse for et ord, kan du ta ordet med deg inn i dictionaryen eller synonymordlista, og sjekke det der.

Og i vinduet til høyre, som viser oppslagsverkenes fulle innhold, kan du faktisk klikke på hvilket som helst ord, og dette blir ditt nye søkeord.

Engelsk språk 1.0 kan legges inn som en del av menylinja på tekstbehandleren din, slik at programmet kan startes direkte fra for eksempel Word. Du kan markere et ord i teksten, trykke på knappen og Engelsk språk 1.0 åpner opp direkte på dette ordet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi prøvde å finne svakheter i brukervennligheten, men vi fant ingen. Skulle vi ha noe å innvende, må det være at grafikken er nokså gammeldags. Men det går jo egentlig på det estetiske uttrykket, ikke brukervennligheten.

Valgmuligheter i installasjon

Engelsk språk 1.0 har tre valg for installasjon, minimum, rask og full. Med dagens maskiner vil ikke full installasjon være noe stort problem, med sine 44 MB. Men selv full installasjon er ikke komplett, ettersom det ligger nær 600 MB med lydfiler igjen på CD-plata.

I følge Kunnskapsforlaget diskuteres det om neste versjon av Engelsk språk 1.0 skal gi mulighet for å legge alt over på harddisken din.

Fordelen med å kunne legge mest mulig av filene på harddisken er klar: Dagens maskiner har stort sett god plass på harddisken, men det er sjelden at de har mer enn én CD-ROM-leser. Det tar også tid å "spinne opp" en CD-ROM-leser, og da kan programmet fortone seg ganske tregt selv om det egentlig ikke er det.

Krever lite

Velger du den minste installasjonen trenger du ikke å bruke mer enn 4 MB av plassen på harddisken din. Programmet er dessuten svært lett, og kan kjøres selv på maskiner med 386-prosessor.

Vinduet til Engelsk språk 1.0 har en minimumsbredde på 482 piksler, mens høyden kan stilles fritt. Engelsk språk 1.0 kan også maksimeres slik at den fyller hele skjermen, hvis det er ønskelig

Imponerer

Engelsk språk er så kraftig at dine gamle ordbøker snart vil begynne å samle støv. Søkemuligheter og tilleggsfunksjoner som lydfiler med uttale gjør dette til en kraftpakke. For enhver som arbeider med engelske tekster i en eller annen form, vil programmet være uunnværlig.

Engelsk Språk 1.0 har en veiledende pris på 795,- inkludert mva. Mer opplysninger får du hos Kunnskapsforlaget, tlf. 22 03 66 00