Engangs-PC fra Samsung

Synes du det er et styr å stadig skulle oppgradere PCen? Samsung mener de har svaret for en rekke brukere: En PC som er så billig at du bare kjøper en ny når det er tid for oppgradering.

Mange synes det er gøy å kunne ”mekke” på PCen sin og synes at oppgradering av maskinen er en glede som er verdt prisen og tiden det tar. Men for andre er oppgradering alt annet enn fristende. Alt hva disse brukerne vil ha, er en PC som fungerer tilfredsstillende, men som likevel følger utviklingen.

Ved hjelp av en av Intels nyvinninger, kan Samsung nå ha funnet løsningen på hvordan du stadig skal kunne ha en oppgradert PC i hjemmet.

Én brikke gir billig PC

Tanken til Samsung er at hvis de kan utvikle en veldig billig PC, så kan – og vil – du heller kjøpe en ny hjemmePC enn å styre med oppgraderinger på den gamle. Prisen på slike PCer vil ligge under 200 amerikanske dollar (som i skrivende stund tilsvarer litt i overkant av 1.600 kroner).

Denne billig-PCen baserer seg altså på en ny brikketeknologi som Intel utvikler. Den nye brikken, Timna, er i praksis en komplett PC på én brikke, og vi skrev om Timna fra Intel for kort tid siden.

Samsung planlegger å bruke en brikke som er lik Timna i sine billigmaskiner. Men Bob Eminian, visepresident for markedsføring hos Samsung i USA, vil ikke si om det faktisk er Intels brikke, eller en tilsvarende brikke fra en annen produsent, som vil bli brukt i Samsungs kommende billig-PC, i følge Electronics Buyers’ News.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens Intels Timna-brikke skal bli tilgjengelig i løpet av 2000, regner Samsung med å ha billig-PCen sin klare for markedet i tide for julehandelen i 2001.

Ingen oppgradering

I følge det DinSide erfarer skal det absolutt ikke være muligheter for oppgradering av billigmaskinen til Samsung. Maskinen kommer til å være totalt forseglet, i følge britiske The Register. Tiden vil altså være over for klistrelapper som advarer deg om at garantien ikke lenger er gyldig hvis du åpner PCen.

Samsungs PC ligger i gråsonen mellom spillekonsoll, informasjonshjelpemiddel, nettverksmaskin og en vanlig PC, i følge The Register, som spør seg selv: Hva er forskjellen mellom et 200 dollars informasjonshjelpemiddel som du bruker til å koble deg til Internett og en 999 dollar iMac som du bruker til å koble deg til Internett? Og slutningen deres er den samme som sikkert mange forbrukere på hjemmePC-markedet også kommer til å trekke: Forskjellen ligger bare i prisen.

Hva synes du om Samsungs planer? Er dette en spennende utvikling, med PCer som er så billige at vi kaster dem i stedet for å oppgradere dem? Vil det lønne seg for deg som kunde i lengden? (Og for naturen?) Si din mening i diskusjonen nedenfor!