Endre rekkefølge på oppstart av programmer?

Spørsmål:

Hei,

Jeg har et problem med rekkefølgen programmene startes når jeg logger på XP.
Det virker som om en del programmer som krever nettilgang startes før mitt trådløse nett er i gang. Slev med nettverkskabel i får jeg feilmeldinger som forsvinner når jeg kommer online.
Er problemet at messenger, mamut teamwork etc startes for tidlig eller bruker bare min Asus laptop bare lang tid på å koble seg på nett?
I tillegg har jeg Norton internet services som starter lovlig sent, der for jeg av og til beskjed om at jeg er usikret. Det sier den vel fra om når jeg er online men ikke har startet brannmuren el. Så den starter ENDA senere...

Jeg har ikke funnet noe program som kan vise meg rekkefølgen programmene mine startes i, bare hvilke som starter ved pålogging.
(Det kan jo skyldes at dette ikke er et rekkefølgeproblem, og at det ikke er noen andre som kan ha opplevd tilsvarende problemer...)

Ka du tru, doktor?

Mvh
Knut H

Datadoktoren svarer:

Hei,

Du kan tli en viss grad se hvordan oppstartsrekkefølgen er ved hjelp av et Microsoft-program som heter BOOTvis.exe. Det programmet finnes mange steder, vi fant det her.

Endre rekkefølge på oppstart av programmer?


Men å gjøre noe med dette er en annen sak.

Nettverksstøtten dukker uansett opp et stykke ut i oppstartsprosessen, så det eneste du kan gjøre er å forsinke oppstarten av programmer som er avhengige av nettverksstøtte.

Det kan du gjøre med et gratisprogram som heter Startup Delayer, som kan lastes ned her.

Her kan du både velge rekkefølge og forsinkelse i sekunder for de forskjellige programmene. Noe eksperimentering må påregnes.

Endre rekkefølge på oppstart av programmer?


Vi har brukt programmet tidligere og det fungerte utmerket for oss.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]