Endre mange filer samtidig?

Dagens spørsmål

Hei,

Jeg har en del MP3-filer som jeg ønsker å endre filnavn på. Blant annet vil jeg fjerne ”_” (underscore) og STORE BOKSTAVER. Problemet er at det tar veldig lang tid å gjøre dette manuelt. Finnes det et program som kan hjelpe meg med jobben?

Ivar-Johnny

Datadoktoren svarer

 Foto: BEL
Foto: BEL Vis mer

Ja, heldigvis. Jeg hadde selv behov for en slik løsning for en tid tilbake, etter å ha gjenopprettet dokumenter fra en sikkerhetskopi. Det viste seg at alle norske tegn i filnavnene hadde blitt erstattet med kryptiske tegn (hvem har vel ikke vært borti yentegnet ¥ ?). Det var temmelig mange filer, og det ville tatt en evighet å rette dette manuelt.

Heldigvis finnes det et gratis program på Internett som gjør jobben: Lupas Rename. Programmet kan brukes for alle filtyper, er meget brukervennlig og jobber med en filmappe om gangen. Lupas Rename er i tillegg meget raskt.

Du har mange muligheter for å endre på filnavnene. Du kan for eksempel bytte ut en tekstbit (som del av et filnavn: for eksempel ”pic” i pic0001, pic0002 osv.) med en annen, kutte ned på antall tegn, sette stor forbokstav, nummerere og mye mer.

 Foto: BEL
Foto: BEL Vis mer


Resultatet av valgene dine forhåndsvises til høyre i skjermbildet, og dersom du skulle ombestemme deg, kan du alltid bruke angrefunksjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helt gratis!

Lupas Rename er helt gratis, og kan lastes ned fra denne siden. Programmet er på 250 KB, og tar ikke mer enn to minutter å laste ned med en vanlig modemforbindelse på 33,6 Kbps.

Flere spørsmål og svar