Endre EXIF-dato i bildene?

Hei!

Jeg har et problem med bildesamlingen min: Stort sett all exif-informasjonen er feil, ettersom kameraet var innstilt på feil dato i en lang periode (dvs. at de fleste bildene i henhold til exif-infoen er tatt 1/1-2002, noe som ikke stemmer).

Jeg har organisert alle bildene mine i mapper (etter årstall), så jeg har oversikt over når de fleste ble tatt, men når jeg bruker f.eks. Picasa, så deler jo den bildene inn etter exif-info og ikke etter mappene bildene ligger i, og da blir jo indekseringen feil i forhold til når bildene egentlig ble tatt.

Så spørsmålet blir da: Hvordan kan jeg endre exif-informasjonen på mange bilder samtidig – dvs. på hele mapper? Har lett etter et godt program, men har bare funnet programmer som endrer informasjonen på én fil ad gangen, og da kommer det til å ta forferdelig lang tid med en bildesamling på en del gigabytes.

Ser frem til å høre fra dere!

Mvh
Bendik

Fotodoktoren svarer:

Hei!

Etter en del leting fant vi ut at gratisprogrammet med det imponerende navnet Photo Studio lar deg gjøre dette. Du velger Browse fra menyen, velger så hvilken mappe du vil jobbe med, og deretter markerer du bildene du vil endre dato på ved hjelp av klikk og eller som vanlig. Deretter høyreklikker du musen, og finner valget under exif.

Photo Studio kan du laste ned fra denne siden.

Lykke til!

hilsen Fotodoktoren

Lurer du på noe?