Endelig PowerMac på 1 GHz!

Omsider har Apple også nådd den "magiske" GigaHz- grensen, selv om de ytelsesmessig har vært på høyde med Intel-standarden tross lavere klokkehastigheter.

Mange ventet at Apple skulle lansere nye G5-baserte PowerMac-modeller i det øverste segmentet, men det ser ut til å drøye enda lenger.

I mellomtiden har avstanden til de nylig introduserte iMac modellen blitt tatt vare på av tre nye modeller.

2 x 1 GHz på topp

Dette er værstingen, med 2 stk PowerPC G4 på 1 GHz. Disse er i tillegg utstyrt med en 3-nivå hurtigbuffer (cache) på 2 MB som bruker DDR SDRAM.

Grafikken håndteres av den splitter nye nVidia Geforce4 med 64 MB DDR SDRAM.

Forøvrig er det den samme teknologien som i de forrige G4 modellene, med diskhåndtering fortsatt begrenset til Ultra ATA/66, GigaBit Ethernet, FireWire, USB 1.x og - av alle ting - 56k internt modem.

I tillegg ble det også lansert en tilsvarende maskin med single 933 MHz G4 prosessor, samt en 800 MHz maskin med ATI Radeon 7500 med 32 MB DDR SDRAM.

Alle maskinene leveres med både MacOS X og MacOS 9, men nå er det OS X som Apple har satt opp som standard ved oppstart.

Rå ytelse

På spesielle oppgaver som er optimalisert for PowerPC-arkitekturen, kjører disse maskinene hvilken som helst x86 maskin i senk. Dette gjelder sentrale programmer for hovedtyngden av Mac-brukere, som f.eks. Photoshop.

Maskinene har innebygget DVD-RW-brennere, og den raskeste enkoder DVD-data raskere enn realtime!

Vi ser fram til å teste den nye toppmodellen når den blir tilgjengelig i Norge, om kort tid.

Mer info samt priser finner du hos Apple Norge