Endelig kommer Surface til Norge

Microsoft-nettbrettet i salg fra 14. februar.

Det desidert mest populære Windows RT-nettbrett kommer nå til Norge, og prisene ser absolutt ut til å være konkurransedyktige. Foto: Microsoft
Det desidert mest populære Windows RT-nettbrett kommer nå til Norge, og prisene ser absolutt ut til å være konkurransedyktige. Foto: Microsoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Microsoft presenterte Surface i fjor høst - selskapets eget nettbrett - skapte det en viss temperatur i markedet. Hadde Microsoft klart å lage den perfekte iPad-killeren? Kombinasjonen brett med ryggstøtte og et svært tynt deksel med innebygd tastatur og pekeplate virket både unikt og forlokkende på mange.

Produktet kom på markedet samtidig som Windows 8 ble lansert i slutten av oktober, men til manges store skuffelse var det kun et fåtall land som fikk glede av å stifte bekjentskap med Surface, og Norge var som ventet ikke blant disse.

Likevel: Salget av Surface har vært svært mye høyere enn RT-baserte brett fra selskaper som Samsung og Asus, selv om disse brettene har hatt en langt større tilgjengelighet.

Les også: Her er et billig og bra nettbrett

På plass i februar

Nå melder imidlertid Microsoft om at ventetiden snart er over. Surface med Windows RT vil dukke opp i Norge og 12 andre europeiske land den 14. februar, og vil i første omgang kunne kjøpes online gjennom Microsoft Store.

Brettet kommer i to utgaver, én med 32 GB og én med 64 GB kapasitet. Prisen er ventet å ligge på 4000 kroner for den billigste, og 4700 for den dyreste. Dermed har Microsoft landet på priser som absolutt bør være konkurransedyktige i forhold til iPad, ikke minst med tanke på at Surface kommer med full Office-pakke ferdig installert.


Deksel er ekstrautstyr

Dekselet følger imidlertid ikke med til den prisen. Microsoft anslår at dette vil koste i underkant av 1000 kroner, eller 700 kroner dersom det kjøpes samtidig med brettet. Dekselet kommer i første omgang i fargene sort, hvitt, cyan og blått.

Den 9. februar kommer en kraftigere Surface-modell med Intel Core i5-prosessor og Windows 8 Pro til markedet, i første omgang i USA. Det er foreløpig ikke kjent når denne eventuelt kommer til Norge.

Her er Panasonics super-nettbrett

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer