Det er godt over ett år siden iPad kom på markedet, men Facebook har fortsatt ikke lansert en iPad-klient for verdens mest brukte sosiale nettverk på Internett. Foto: Illustrasjon
Det er godt over ett år siden iPad kom på markedet, men Facebook har fortsatt ikke lansert en iPad-klient for verdens mest brukte sosiale nettverk på Internett. Foto: IllustrasjonVis mer

Endelig kommer Facebook for iPad

Har vært under utvikling i ett år, ifølge kilder hos Facebook.

Facebook for iPad? Nei, det finnes faktisk ikke. Fortsatt må du altså enten bruke iPhone-utgaven, eller webutgaven. Det har riktig kommet flere tredjeparts implementasjoner som My Pad, iFace og Friendly, men ingen offisielle fra Facebook selv. Inntil nå.

Ifølge New York Times skal Facebooks utviklerteam ha jobbet med en app for iPad i nesten ett år, og hvis alt går etter planen skal den bli tilgjengelig gratis i App Store i løpet av de neste ukene.

Les også: Slik fjerner du Facebook-spørsmålene

Store forbedringer

Ifølge kilder avisen har vært i kontakt med, skal appen ha flere unike funksjoner spesialsydd for iPad-grensesnittet og berøringsskjerm. Blant annet skal det være svært enkelt å knipse et bilde og laste det opp på direkten.

Også Facebook Chat og Facebook Groups skal være spesialsydd og vesentlig forbedret fra webutgaven.

Flere og flere bruker Facebook på mobil og nettbrett. Ifølge Facebook selv er det nå mer enn 250 millioner mobilbrukere blant de totalt nesten 700 millioner Facebook-medlemmene.

Les også: Er du Facebook-avhengig?