Endelig, Facebook!

Har du alt for mange venner på Facebook, er redningen rett rundt hjørnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om mediefokuset har blitt betraktelig mindre siden Facebook-feberen herjet for fullt, er det fortsatt et av nettstedene nordmenn besøker mest.

Nylig ble det også slått fast at Norge var det landet i Europa med flest Facebook-profiler. Det til tross for at vi ikke akkurat er det største landet med tanke på antall innbyggere.

Du har kanskje en Facebookprofil selv? Det har jeg, og jeg har sagt det i flere måneder: jeg skulle ønske det var mulig å gruppere Facebookvennene.

Greit nok - jeg kan godt skrive under på at jeg gikk i parallellklassen til "Linda" et par år på barneskolen, men det betyr ikke at jeg er interessert i hver eneste lille ting hun foretar seg i min newsfeed; det være seg hvilke politiske syn hun har, nye venner hun har fått eller at hun fikk 8 av 10 rette på "Hvor mye kan du om Brad Pitt?".

Les også: Pownce - for oss som er lei Facebook

Du har sikkert heller ikke noe behov for at sjefen din skal få beskjed hver gang noen har tagget deg på et bilde fra lørdagens fest?

Styr informasjonsflyten

Nok om det - i følge flere av de store teknobloggene er det nå oppgraderinger på gang, og en av de nye funksjonene er nettopp gruppering av venner. Snart kan du plassere de du kjenner i grupper, og for hver gruppe kan du styre informasjonsnivået til og fra gruppens medlemmer. Dermed kan du fortsatt skrive under på at du har en kobling til dem, selv om du ikke nødvendigvis vil kalle dem "venner"; en naturlig utvidelse av Facebook når det nå er en applikasjon for hele verden og ikke lenger forbeholdt universitetsstudenter.

Kristian Valen vil sannsynligvis sette pris på den nye gruppefunksjonaliteten som kommer.
Kristian Valen vil sannsynligvis sette pris på den nye gruppefunksjonaliteten som kommer. Vis mer


Andre oppgraderinger det ryktes om, er at Facebook vil få bedre muligheter for oppdateringer på epost; blant annet med en samle-epost hver dag i stedet for kontinuerlige oppdateringer hver gang du får en henvendelse.