Foto: Skjermdump Samsung
Foto: Skjermdump SamsungVis mer

Endelig en ekte iPad konkurrent

Samsung er klar til krig.

Apples iPad har tatt verden med storm, og selger fortsatt så godt at Apple ennå ikke klarer å levere nok til å lansere her i Norden.

Det burde selvsagt konkurrentene ha utnyttet til fulle, men hittil har heller ikke noen av de store aktørene klart å pushe sine egne alternativer ut i markedet. Det finnes riktignok noen få alternativer tilgjengelig, f.eks. Huaweis S7 som vi har testet, men de har strengt tatt ikke imponert noen..

Men nå begynner det endelig å skje noe, og først ut av de virkelig store ser altså ut til å bli Samsung.

Samsung Galaxy Tab

blir altså det offiselle navnet, og enheten skal for første gang vises på IFA-messen i Berlin som starter i neste uke. IFA-messen er en av verdens desidert største hjemmekino-messer, og DinSide kommer selvsagt til å være der for å dekke begivenheten live.

Dette er det lille vi vet foreløpig:


Galaxy Tab

 • Prosessoren er på 1 GHz og skal ytelsesmessig være lik den som er i iPaden, men operativsystemet i Galaxy Tab vil være Googles Android 2.2, altså Froyo.

 • Den leveres med 16 GB, men skal kunne oppgraderes til 32 GB

 • Hvorvidt det er mulig å ringe med den er usikkert, men med Wifi, 3G og frontkamera er i hvertfall videosamtaler mulig.

 • Den første versjonen skal ha en berøringsfølsom TFT LCD-skjerm på 7-tommer. Det blir altså ingen Amoled-skjerm på denne.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Skjermen er også mindre enn iPadens 9,7-tommer, men Samsung skal visstnok også ha en 10-tommers versjon på vei, vi tipper den kommer før jul.

  Ut fra fingerbevegelsen du ser i videoen under ser det også ut til at den kommer med swype. Dette gjør det mulig å skrive litt kjappere på skjermtastaturet, fordi du slipper å løfte fingeren.


 • Ellers har den en standard 3,5 mm hodetelefonutgang, hvorvidt den har USB-innganger er ikke bekreftet, men det tipper vi er på plass.

Foto: Skjermdump Samsung
Foto: Skjermdump Samsung
Foto: Skjermdump Samsung
Foto: Skjermdump Samsung


Samsungs offisielle introduksjonsvideo:

Kilde: Oled Display