Enda raskere blekkskrivere fra HP

Blekkskriverne blir bare bedre og raskere, denne gangen er det HP som har tatt enda et steg fram i kvalitet og ytelse. To nye modeller er lansert.

Vi blir fremdeles forbauset over hvor god utskriftskvalitet som leveres av blekkskrivere til noen få tusenlapper. Med et godt digitalfoto som utgangspunkt kan resultatet til og med måle seg med det et fotolaboratorium leverer, til en konkurransedyktig pris for mange brukere.

De to modellene HP nå lanserer er basert på den samme grunnleggende teknikken, men er tilpasset litt forskjellige bruksområder.

Deskjet 990Cxi

Dette er en modell som leverer alle typer utskrifter, fra fotografier til tekst, med høy oppløsning og høy hastighet. Oppløsningen kan være opptil 2400 x 1200 pinkter pr tomme og utskriftshastigheten er på opptil utrolige 17 sider i minuttet ved kladdeutskrift av sort tekst. For høykvalitets fotoutskrift i aller beste kvalitet oppgis hastigheten til omkring 2 minutter pr side.

I HP sine nye blekkskrivere er det tatt i bruk en RISC-prosessor som tar seg av mye av prosesseringen som skjer i forbindelse med utskrift. Dette avlaster prosessoren i PCen, og gjør også at overføringen av data skjer raskere.

Papirhåndteringen er nå automatisk, det vil si at hvis du setter i forskjellige typer papir, som fotopapir, vanlig papir eller transparenter, så finner skriveren selv ut av dette og gjør om innstillingene. Du slipper dermed å gå inn i driveroppsettet mellom hver utskrift. Manuell innstilling er fremdeles mulig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg er skriverne meget stillegående og har praktisk stoppknapp som avbryter utskriften umiddelbart hvis det viser seg at du for eksempel har begynt å skrive ut feil dokument.

Smart tilkobling

Tilkoblingen skjer med USB, Parallell eller infrarød tilkobling. Du kan dermed skrive ut direkte fra bærbar PC, håndholdt (inkludert Palm Pilot) eller digitalt kamera - uten ledning. En praktisk detalj er de grønne lysdioden som forteller at apparatene "snakker sammen" og at alt er som det skal. Du kan til og med skrive ut telefonlisten fra enkelte mobiltelefoner…

Photosmart 1218/1218

Enda raskere blekkskrivere fra HP

Disse skriverne har de samme finessene, men i tillegg er det mulig å skrive ut direkte fra Compact Flash og SmartMedia minnekort fra de innebygde kortleserne.

For å velge bilde kan du skrive ut oversiktsark med småbilder, eller velge utskrift av ett eller flere bilder direkte i karakterdisplayet.

Du kan til og med bruke disse skriverne som generelle kortlesere, og overføre dataene på kortene direkte til PCen eller Mac'en.

Forskjellen på 1215 og 1218 er at 1218 er litt raskere, har automatisk tosidig utskrift og er klar for nettverkstilkobling med en HP Jetdirect printserver.

Prisene oppgis til 3790,- for Deskjet 990Cxi, 3990,- for Photosmart 1215 og 4490,- for Photosmart 1218.

Alle priser er anbefalte listepriser inkludert mva.

Vi vil komme tilbake med tester av disse skriverne i nær framtid.