Enda mer nytt i Internet Explorer 9

Microsoft er klar med Release Candidate, og baker inn flere nyheter.

Internet Explorer er fortsatt verdens mest brukte nettleser, selv om konkurrentene på mange måter har gått langt forbi den gamle monopolisten - ikke minst hva angår funksjonalitet og støtte for nye standarder.

Store endringer

Men nå nærmer det seg lansering av Internet Explorer 9, som representerer noen av de største forandringene i nettleseren siden den ble lansert på midten av 90-tallet.

DinSide Data har gjennomgått en god del av nyhetene i Internet Explorer i denne artikkelen.

Flere nyheter i RC-utgaven

I går kveld ble en Release Candidate av nettleseren lagt ut til fri nedlasting, og dette er siste steg før den endelige versjonen foreligger. Og selv om det i utviklingsmiljøer er regnet som en dødssynd å lansere nye funksjoner så sent i utviklingsprosessen, har Microsoft litt av hvert av nyheter å by på. Her er noen av dem:

- Arkfanene kan nå flyttes til en egen rad
- Man kan feste websider til oppgavelinjene som ikoner, og flere bak hvert ikon
- Tracking Protection gjør det mulig å begrense hvilken informasjon nettsteder kan bruke for å spore brukerens aktivitet.

Nå kan du få arkfanene på en egen rad under adresselinjen. Tidligere var de låst til samme rad som adresselinjen.
Nå kan du få arkfanene på en egen rad under adresselinjen. Tidligere var de låst til samme rad som adresselinjen. Vis mer


Det er også flere andre nyheter på inn- og utsiden. Disse kan du lese mer om hos vårt søstermagasin Digi.no.

Kan lastes ned nå

RC-utgaven av Internet Explorer 9 fungerer kun i Windows Vista og Win7, og kan lastes ned fra denne siden (ca 20 MB). Norsk versjon finnes også.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Denne nettleseren er nå Europas ledende