Enda enklere klipp og lim

Du trodde kanskje ikke det kunne bli enklere? Her er to smarte programmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Merk teksten.

Trykk ctrl+c.

Bytt til programmet der du skal lime inn.

Trykk ctrl+v.

Gjort det før?

Denne teknikken fungerer i de aller fleste tilfeller, men det hender seg at det ikke er tilstrekkelig. Har du prøvd å merke tekst i nettleseren din, som gjerne er i forskjellige størrelser og farger, for deretter å lime inn i Word? Resultatet blir at du også får farger og skriftsstørrelser, og det er som regel ikke det du ønsker.

Du kan selvsagt bruke "paste special"-menyvalget og velge uformattert tekst, men den er heller ikke 100% habil dersom du for eksempel skal lime inn tekst med HTML-tagger som du gjerne skulle ha vært foruten.

Clipboard scrubber

Som vanlig finnes det noen smarte individer som lager programmer de heller ikke tar betalt for, og ett av disse er clipboard scrubber. Dette er et program som kjører i bakgrunnen og som sørger for å fikse tekst som måtte befinne seg i utklippstavlen.

Det som skjer er ganske enkelt at eventuell formattering forsvinner, slik at du alltid vil ha ren tekst i utklippstavlen (kopierer du et bilde fungerer ting som før). Er du av dem som gjerne kopierer og limer inn i forbindelse med research vil du sette pris på dette programmet.

URL: http://www.binaryfortress.com/clipboard-text-scrubber/

E-mail stripper

Får du mye morsomt på e-post fra venner og kjente? Da er vi to - problemet er dog at ikke alle er like flinke til å klippe bort navn, tegn som dette: >, unødvendige linjeskift og andre uhumskheter. Faktisk hender det at du må bla ned 90% av eposten for å finne en gåte gjemt i virrvarret.

Og - når det først har ballet på seg, er det slitsomt å skulle fikse opp så du kan sende den videre.

E-mail stripper hjelper deg med akkurat det siste. Du kjører programmet, kopierer teksten som skal videresendes og limer inn i programmet, så fjernes alt av unødvendige linjeskift, hakeparenteser og så videre. Til slutt kopierer du den nye teksten og erstatter den du hadde tenkt til å videresende.

URL: http://www.papercut.com/emailStripper.htm


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!