Enda enklere bildeoversikt

GRATIS: Googles bildebehandlingsprogram har nettopp blitt sluppet i ny versjon, og vi tar en titt på denne. Les hvorfor du bør laste ned Picasa!

I fjor slapp Google et nytt verktøy for å holde oversikt over digitale bilder på din PC, og for enkel redigering av bildene. Slike programmer er jo ikke noe nytt i seg selv, men vi ble likevel forundret over hvor raskt og elegant Picasa arbeidet.

Enda enklere bildeoversikt


Nå stifter vi på nytt bekjentskap med Picasa, denne gangen i versjon 2. Akkurat som de fleste lignende programmer begynner Picasa med å skanne diskene dine for bilder. når dette er gjort får vi opp en skjerm der bildemappene dine befinner seg i en marg til venstre, mens hoveddelen av programmet viser innholdet i mappen du har valgt. Alle mappene er imidlertid åpne til enhver tid, og du kan skrolle gjennom alt som er av bilder i hovedvinduet. Mappene er kronologisk kategorisert etter år og måneder. Med ett trykk på snarveiene plassert øverst i vinduet kan du lage en slideshow med bilder, eller en såkalt timeline-visning som lar deg bla gjennom bildene med et stilig grensesnitt, fint tilpasset fremvisning på en TV-skjerm, for eksempel. Like enkelt kan du brenne ut et slideshow til venner eller familie eller lage en ren sikkerhetskopi av bidene på en CD eller DVD.

Enkelt å dele

Enkeltbildene kan du sende som vedlegg til e-postmeldinger, laste opp til en blogg, skrive ut eller markere med en stjerne for at det skal bli lettere å finne frem til dine favorittfotoer.

Label-funksjonen lar deg også legge inn enkle beskrivelser av dine fotografier, og sortere bildene ut fra disse. Vi inrømmer at sorteringen her er noe forenklet i forhold til for eksempel Photoshop Album, som gir deg mer kontroll. Det er imidlertid kult at beskrivelsene blir lagret i selve bildet, og er kompatible med andre programmer.

Enda enklere bildeoversikt


En av de største fordelene med programmet er de ganske grunnleggende, men likevel flotte, redigeringsmulighetene. Det aller morsomste er den veldig Google-passende I'm Feeling Lucky-knappen, som med et trykk fikser lyset og fargene på bildet ditt. Du kan også fjerne røde øyne, legge på effekter og justere lys, farge og skygger. Alt foregår via tiltalende og tydelig markerte knapper, og er ekstremt brukervennlig. Og originalbildet forblir urørt, alle endringene blir mellomlagret i en ny fil som programmet lager.

Enda enklere bildeoversikt


Til å være et gratisprogram, er Picasa kjempefunksjonelt og enkelt å bruke. Du kan selv ta en titt på nyhetene og laste ned programmet på denne adressen.