Enda billigere konsoller?

Blir de tre spillkonsollene enda billigere i tiden fremover? I USA er det i alle fall tilfellet, men hva skjer i Europa?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsollinteresserte har aldri opplevd bedre tider. Nylig ble prisen på både XBox og GameCube kuttet i Europa, og Microsofts konsoll får du nå til under 2.500 kroner, mens skal du ha deg en GameCube trenger du bare ca. 2.000 kroner. Begge disse kuttene resulterte i eksplosivt salg, men også Sonys PS2, som for tiden koster litt over 2.500 kroner, selger godt.

Det alle spør seg om nå er hvor lang tid det vil ta før Sony vil redusere prisen på sin ekstremt populære maskin.

Amerika billigst

Det ser ut til at vi må foreløpig smøre oss med litt tålmodighet, men prisen på amerikansk PS2 har faktisk akkurat blitt kuttet ned til 199 dollar, noe som tilsvarer ca. 1.600 kroner. De fleste er enige om at vi vil oppleve tilsvarende kutt i Europa, før eller siden.

Også veteranen PSOne er blitt billigere i USA, og koster nå 49 dollar, altså ikke mer enn ca. 400 kroner. Alt tyder på at prisen på PSOne også går ned i Europa, til 89.99 € - nærmere 700 kroner.

Ubekreftede rykter nevner også at prisen på XBox vil bli satt ned til 199 dollar i nærmeste fremtid. Dette er gode nyheter for amerikanere, men vi tror ikke at dette vil påvirke de europeiske prisene nevneverdig, da XBoxen tross alt nettopp har blitt halvert i pris her.

Den allerede rimelige GameCuben skal etter sigende ikke bli noe billigere - foreløpig. Nintendo har derimot nylig annonsert sine planer for nettspilling, med to Phantasy Star Online-spill som de første flerspillerkapable titler. Senere i år vil du kunne kjøpe både bredbåndsadapter og modem til GameCube, slik at brukere med alle typer linjer vil kunne delta i moroa.

Vi regner med å få høre flere detaljer om planene til alle de tre konsollprodusentene på E3-messen som går av stabelen til uken. Vi kommer da naturligvis tilbake med mer informasjon!