Enda bedre Superbike

Det er ikke lenge siden vi koste oss med det meget vellagede motorsykkelspillet Superbike 2000. Det er ikke en gang gått et år siden sist, men en ny versjon av spillet er allerede klar, og vi ønsker Superbike 2001 velkommen.

Superbike er motorsykkelfolkets svar på Formel 1 – her er altså fokuset på fart, fart og mer fart. Det er ikke noe motocross vi snakker om her, du får ikke poeng for spektakulære hopp og andre stunts. I stedet setter du på et monster av en strømlinjeformet motorsykkel og suser av gårde på en av de 13 banene du kan velge mellom.

Spillet er ment å være en realistisk representasjon av en ekte sport. Det betyr at du får hele Superbike-pakken: Fullstendig lisens med alle de godkjente banene rundt om i verden, ekte førere og ekte motorsykler som kan justeres og tilpasses. Alt er svært detaljert, fra reklameplakater på banene til håndteringen av motorsykler i regntungt vær.

Du har fire spillmoduser å velge mellom: Quick Start (du kjører ett komplett løp), Training (bli kjent med banene), Single Round (ett fullt løpopplegg med kvalifikasjon osv) og til slutt Championship, som er en hel Superbike-sesong.

Realisme

Som nevnt satser utviklerne av Superbike 2001 på en ekte fremstilling av sporten. Dette innebærer mange muligheter for de som er interessert i å gå i dybden. For eksempel kan du fritt justere forskjellige deler av motorsykkelen, som for eksempel gir, dekk eller styring.

Du kan også tilpasse vanskelighetsgraden. Det er flere innstillinger du kan forandre på, som for eksempel bremse- og akselerasjons-assistanse, automatisk balansering eller om du vil ha ikoner som varsler deg om kommende svinger og lignende. Kjører du med full realisme, kan du regne med at sykkelen oppfører seg akkurat som den ville gjort i virkeligheten. Det betyr at du trenger en god del trening før du kan kaste deg uti spillet med realismenivået på fullt.

Enda penere enn før

Et område utviklerne virkelig har jobbet mye med er grafikken. Forrige utgave av spillet var nydelig, nå ser det enda bedre ut. Du kan velge oppløsning helt opp til 1600x1200, detaljrikdommen er helt utrolig og bevegelsene ser helt fotorealistiske ut.

Electronic Arts brukte avansert motion capture-utstyr for å gjengi bevegelsene til en motorsykkelfører, og resultatet er rett og slett noe av det mest ekte vi har sett. Med noen av kameravinklene kan du for eksempel se høyrehånda til føreren og hvordan den opererer gassen og bremsen. Samtidig kan du legge merke til alle de små detaljene som regndråper eller refleksjoner.

Ikke for alle

Superbike 2001 er et svært vellaget spill, men vi kan ikke anbefale det til alle brukere. Hovedgrunnen er at det ikke er gjort så mange forandringer fra forrige versjon. Har du kjøpt Superbike 2000, er det liten vits i å bruke 500 kroner til på et spill som er nesten identisk.

Dessuten hjelper det med interesse for denne typen motorsport, siden spillet først og fremst er laget med tanke på entusiaster. Du finner ingen ”billig” action i Superbike, men har du tid til å sette deg inn i spillet, får du en svært ekte og morsom opplevelse. Anbefales!