EncSpot: Kontrollér MP3-filene dine

EncSpot fra GuerillaSoft er et lite, men hendig program som analyserer MP3-samlingen din.

Med sitt enkle Utforsker-lignende grensesnitt analyserer programmet alle MP3-filene i angitt mappe, og forteller deg alt du behøver å vite om tilstanden til de forskjellige filene. På den måten kan du raskt luke ut filer som ikke er verdt å ta vare på.

MP3-filer som du har lastet ned fra nettet er kanskje i dårlig kvalitet, er ufullstendige eller har andre mangler. Det er her EncSpot trår hjelpende til.

Ikke alle enkodere er like gode

Programmet viser deg hvilken MP3-enkoder som ble benyttet til å lage filene, noe som ofte spiller en stor rolle med hensyn til kvaliteten. Fraunhofers enkoder har hatt ord på seg å gi den beste kvaliteten, mens for eksempel Xings (Nå RealNetworks) lynraske enkoder omtales som merkbart dårligere.

EncSpot: Kontrollér MP3-filene dine


EncSpot finner også ut om filene er komplette, eller om partier av sangen mangler. Kvaliteten vurderes også, og MP3-filene merkes med grønt i beste kvalitet, gult i normal kvalitet, og rød i dårlig kvalitet. I tillegg får du blant annet vite bitrate, lengde og stereomodus til de forskjellige filene.

Gratis

EncSpot er gratis, og kan lastes ned fra sidene til Guerillasoft. Hele programmet er på 200 KB, og tar bare noen sekunder å laste ned.