Encarta Reference Suite 2000 DVD

Encarta Reference Suite 2000 på DVD samler noen av Encartas aller beste oppslagsverk på én plate: fullversjonen av Encartas leksikon, et glimrende verdensatlas og en solid samling ordbøker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Felles forside for Encarta Reference Suite 2000 DVD. Søkefelt til venstre, og direkte lenker til de enkelte verkene i det gule hovedfeltet.
Felles forside for Encarta Reference Suite 2000 DVD. Søkefelt til venstre, og direkte lenker til de enkelte verkene i det gule hovedfeltet. Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Encarta Reference Suite 2000 består av tre oppslagsverk fra Encarta som ellers er selvstendige produkter på CD-ROM:

LES OGSÅ:

 • Encarta Deluxe Encyclopedia 2000, som leveres på tre CD-plater.
 • Encarta World Atlas 2000, som leveres på to CD-plater.
 • Encarta Dictionary, en samling av ordbøker for engelsk, fransk og tysk som ikke har kommet i salg i Norge.

  Vi testet Encarta Reference Suite 2000 i CD-versjon for noen uker siden, og vi syntes at 5 CD-plater var for mye for at dette skulle fungere behagelig. Men nå når alt er lagt over på én DVD-plate, er denne svakheten fjernet.

  Felles forside

  Den første forskjellen fra CD- versjonen du oppdager er en felles åpningsside for alle oppslagsverkene. Fra denne siden kan du enten hoppe direkte til et av de inkluderte verkene, eller du kan utføre søk i hvilket som helst av dem. Det eneste du ikke kan, er å søke gjennom alle samtidig.

  Nytt i DVD-utgaven er det at du også kan hoppe direkte til internettversjonen av Encarta Deluxe, som normalt er en abonnementstjeneste. Dette er et meget godt leksikon, som har visse fordeler sammenlignet med CD- og DVD-versjonene ettersom det er under konstant oppdatering.

  Men Encartas informasjonsvelde kan også by på problemer. Når du skal videre fra åpningssiden, må hvert enkelt av verkene starte opp først, og du risikerer derfor å ha hele fem programmer åpne samtidig: Åpningssiden, de tre standardverkene og nettleseren for å se Encarta Deluxe Online. Og akkurat det kan bety problemer for enkelte, ettersom store deler av maskinkraften din kommer til å være oppspist.

  Mer på DVD enn CD?

  En DVD-plate har ca. sju ganger større lagringsplass enn en CD-plate. Og når CD-versjonen effektivt fyller fem CD-plater, burde det være lov å håpe på noen spennende nyheter og utvidelser med DVD-versjonen.

  Men den gang ei. Alle oppslagsverkene er identiske med CD-versjonene, og filmene og annen multimedia er av samme kvalitet. De eneste nyhetene er altså åpningsskjermen og Encarta Deluxe Online, og den første av disse hadde vi fint klart oss foruten.

  Konklusjon

  Selv om det fortsatt er stort rom for forbedringer, både for åpningssiden og for de enkelte programmene, er dette allikevel en utmerket samling av svært nyttige oppslagsverk. Innholdet holder høy klasse, og for en norsk bruker er det bare norske ordbøker som mangler.