En uke med Novell Linux

Vi kastet ut Windows og forsøkte å jobbe som normalt med Linux på PCen vår, i en hel uke. Her får du se hvordan det gikk!

Mange er spent på hvordan Linux egentlig fungerer, og om det kan være mulig å bruke systemet til daglig i stedet for Windows.


Spesielt etter at Novell ble en av de største Linux-aktørene gjennom oppkjøpene av SuSe og Ximian har Linux blitt plassert på kartet til mange. Nå har de også kommet med den splittter nye Novell Linux Desktop-distribusjonen.

Linux har i følge mange endelig blitt voksent, men fortsatt sitter de fleste på gjerdet.

Vi har bestemt oss for å ta Linux på alvor - og tar også utfordringen som følger med en slik beslutning. Kan vi klare å leve med Novell Linux i en hel uke?

En av våre journalister har levd med Linux i en hel uke, kun med en macintosh som backup. Kan vi klare oss med Linux alene?

Les mer om hva vi planla å bruke Linux til her

En uke med Novell Linux


Dag 1: Installasjon og førsteinntrykk


Novell Linux Desktop lot seg installere helt fint på harddisken, og kan åpne og manipulere windows-harddisker. Vi blir positivt overrasket over brukermiljøet GNOME, selv om vi ikke får installert NVIDIA-drivere.

En uke med Novell Linux


Dag 2: Programmer kontra programmering


Nå som Novell Linux er trygt fremme på harddisken, titter vi litt nærmere på programvarepakken, forsøker å installere skjermdrivere, og ber om eksperthjelp. For hvordan er det med brukerstøtte når ingen eier programvaren?

En uke med Novell Linux


Dag 3: Med Linux under armen

Vi installerer Novell Linux på en Centrino-basert bærbar, tester nettverket og ser om vi får GPRS og bluetooth til fungere på toget. Kan Linux støtte en mobil livsstil?

En uke med Novell Linux


Dag 4: Moro med gnome

Etter en heller begredelig dag på veien, har vi bestemt oss for å leke med grensesnittet i dag - og oppdager et verden der alt kan endres. Og da er det ikke så farlig med domeneinnmeldingen.

En uke med Novell Linux


Dag 5: Linux eller Windows?

Etter fem dager uten noen annet enn Linux, må vi bestemme oss for om dette er noe vi skal fortsette med eller ikke. Kommer vi til å beholde Linux som primærsystem?

En uke med Linux:

Vurderer du å bytte til Linux? (Avsluttet)
Ja(53%) 470
Nei(26%) 228
Venter på bedre utgaver(12%) 108
Vet ikke(9%) 77
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Nå er selve sanntidstestingen av Linux ferdig, men legg gjerne inn kommentarer, tips og råd i diskusjonsforumet under. Det er ikke bare vi som bruker Linux, og med tid og stunder, kan det godt hende vi kommer tilbake med en ny test!

Novell Linux Desktop er brukt fordi det er den nyeste Linux-distribusjonen som samtidig er laget for vanlige brukere, riktignok med vekt på kontormiljøer. Novells Linux-versjon kan lastes ned gratis fra hjemmesidene deres, men med begrenset tilgang til sikkerhetsoppdateringer.