En SMS kan være redningen

Lenovo lanserer fiffig system som skal forhindre tyver fra å trenge inn i maskinen din.

En laptop full av konfidensielle opplysninger kan bli en katastrofe om den havner i gale hender.

Det finnes flere måter å beskytte harddisken på; selvkrypterende harddisk eller programvare som sørger for at informasjonen ligger mer eller mindre låst, er noen av løsningene.

Problemet er bare at maskinen bør være avslått for at beskyttelsen skal fungere optimalt. Blir lapopen din stjålet i hvilemodus eller i verste fall om den er i gang – er det nærmest fritt fram for kreative kjeltringer som vil inn i harddisken din.

Slå av med SMS

Det er altså dette PC-produsenten Lenovo har tenkt på. De har utstyrt en ny generasjon Thinkpad-maskiner med et sikkerhetssystem som lar brukeren slå av maskinen ved hjelp av en tekstmelding.

Skulle du miste eller få maskinen frastjålet, kan du altså sende en tekstmelding som sier ”slå av nå”, og tyven vil se skjermen gå i sort i samme øyeblikk som maskinen mottar meldingen.

Det snedige sikkerhetssystemet fungerer ved hjelp av innebygd trådløst nett (WLAN) kombinert med GSM-nett, og skal være helt gratis å bruke.

Men, ettersom systemet avhenger av GSM-nett, er det likevel en viss fare for at harddisken kan bli blottlagt om tyven skulle befinne seg på en øde strekning uten dekning ...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: engadget.com