Windows 8.1 har allerede fått en rekke oppdateringer. Det anbefales at disse lastes ned og installeres for å fikse feil og gjøre systemet mer stabilt.
Windows 8.1 har allerede fått en rekke oppdateringer. Det anbefales at disse lastes ned og installeres for å fikse feil og gjøre systemet mer stabilt.Vis mer

En rekke oppdateringer til Windows 8.1 allerede

Totalt 318 MB på vår PC, bare dager etter lanseringen. Hva har gått galt?

Bare noen få dager etter lanseringen av Windows 8.1 står oppdateringene til operativsystemet tilsynelatende i kø.

Da vi sjekket vår Windows 8.1 Professional lørdag, kun to dager etter lanseringen, var det en rekke vikige oppdateringer på plass i Windows Update, totalt hele 318 MB med nedlastinger.

Les også: Last ned fullversjon av Windows 8.1

Lenge siden ferdigstillelse

Årsaken er enkel: Selv om Windows 8.1 ble gjort tilgjengelig torsdag 17. oktober, var operativsystemet ferdigstilt allerede i sommer. To-tre måneder er lang tid i IT-verdenen, spesielt når det dreier seg om aktiviteter på nettet.

For det er nettopp det de aller fleste oppdateringene dreier seg om: Apper, programmer og funksjoner som har knytning til nettet og nettjenester.

En god samling oppdateringer tilgjengelig for vår PC.
En god samling oppdateringer tilgjengelig for vår PC. Vis mer


For det første finner vi 16 MB med oppdateringer til Windows Defender. Dette er en komplett sikkerhetspakke, inkludert antivirus og antispionvare, som må oppdateres kontinuerlig for å fungere optimalt.

Mange forbedringer

Her er sikkerhets- og stabilitetsoppdateringer til Internet Explorer 11 og ikke minst Flash Player, og en stor oppdatering på hele 230 MB for andre funksjoner i operativsystemet. Går vi denne samlingen nærmere i sømmene, ser vi at de inkluderer forbedringer i omstarts-prosessen, samt oppdateringer til Kamera-, Foto og Video-appene som følger med i Modern UI-sfæren.

Disse skal blant annet bedre stabiliteten. Også SkyDrive-integrasjonen skal ha blitt forbedret.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bedre grafikkytelse er også en del av oppdateringspakka, spesielt på 3D-ytelse, samt en rekke andre større og mindre endringer, men ingen nye funksjoner.

Stor pakke

Størrelsen på oppdateringene vil variere avhengig av språk, versjon (pro eller vanlig), maskinvare, og om du har 32 eller 64-bits versjon av operativsystemet. Det anbefales uansett at du installerer dem.

For de aller fleste vil det skje automatisk uten at du behøver å foreta deg noe. Du kan også starte Windows Update manuelt fra startskjermen, ved å skrive "Windows Update" i søkelfeltet som dukker opp automatisk når du trykker en tast på tastaturet.

Les også: Les dette før du oppgraderer til Windows 8.1