En Porsche blant PC-mus

Den nye trådløse, optiske musen fra Microsoft skal ha alt du trenger fra et pekeredskap: presisjon og komfort. Stemmer dette? Vi prøvekjørte dette sølvfargede vidunderet.

Det er altså Microsofts tur til å lansere en kombinasjon av optisk og trådløs teknologi. Hovedkonkurrenten Logitech har hatt sin variant på markedet siden april, og deres Cordless MouseMan Optical har blitt en stor suksess.

Optiske, trådløse mus er i teorien det optimale pekeredskapet – den optiske sensoren garanterer høy nøyaktighet og fleksibilitet, og den trådløse overføringen av signaler betyr ingen kabel. Teknologiene fungerer også flott i praksis, og vi var svært fornøyd med Logitechs mus.

Nyheter på innsiden

Microsoft har jobbet litt med innmaten på musene sine, og den nye Wireless Explorer er det første eksemplet.

Den optiske sensoren har nå en forbedret nøyaktighet – den tar bilde av overflaten hele 6.000 ganger i sekundet, slik at musen skjønner raskere hvor den befinner seg. Dette fører til kortere reaksjonstid og mer nøyaktige bevegelser. I praksis virker det som om musen er mer nøyaktig enn tidligere Microsoft-modeller, men ikke fullt så responsiv som Dual Optical-musen fra Logitech som har to optiske sensorer.

Levetiden på batteriene skal også være økt. Det er vanskelig å måle i praksis, men musen har innebygd en ny strømsparingteknologi som sørger for at batteriene skal holde i ca fire måneder, selvsagt avhengig av hvor mye den brukes.

Deilig å holde

En Porsche blant PC-mus

Det kanskje viktigste aspektet – komforten – er betydelig forbedret i forhold til de ”gamle” optiske musene fra Microsoft. Designet er mye mer ergonomisk enn før, musen passer rett og slett perfekt inn i hånden. På venstre side finner vi de samme tilleggsknappene som på tidligere modeller, men nå er de blitt mindre og det er svært lite sannsynlig at du trykker dem ved en feiltagelse.

Sammenlignet med Logitechs trådløse løsning er Microsofts mus noe større, som igjen gir et mer solid og stabilt inntrykk. Den veier også marginalt mer (156 gram).

Forbindelsen mellom musen og basestasjonen fungerer akkurat som den skal, og vi opplevde absolutt ingen problemer med bruken av redskapet. Vi foretok ingen nøyaktige målinger av hvor langt fra basestasjonen du kan benytte musen, men fant ut at den stopper å fungere ca. fire meter fra basen. Det brude holde for de fleste.

Det kanskje eneste negative inntrykket er at høyre- og venstreknappen kan virke litt sensitive. Dette ble vi imidlertid vant til etterhvert.

Konklusjon

Wireless Explorer er en svært bra mus. Den er nøyaktig nok, og i tillegg svært behagelig og komfortabel å bruke. Microsofts løsning er i vår mening en av de beste musene på markedet akkurat nå, men dessverre er den noe dyr – 649 kroner.