En halv milliard iTunes-sanger

Verdens største musikkbutikk på nettet har nå servert 500.000.000 musikkfiler over hele verden - som ser ut til å ha en utømmelig appetitt på billig og lovlig musikk.

ITunes Music Store har nå solgt flere sanger enn det finnes innbyggere i USA og Russland til sammen - til tross for at du bare kan bruke butikken med Apples eget program, og bare får overført musikk til Apples egne spillere.

En halv milliard musikkfiler

Har du kjøpt musikk fra iTunes Music Store? (Avsluttet)
Nei(63%) 342
Ja(33%) 181
Vet ikke...(4%) 19
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Apples musikkbutikk har dermed solgt nok musikkfiler til å fylle over åtte millioner iPod-mini-spillere, og veksten ser ikke ut til å avta med det første.

Faktisk har halvparten av sangene fra iTunes Music Store blitt lastet ned i løpet 2005, mens butikken har vært på plass siden april 2003.

Det var imidlertid ikke før den 10. mai i år at den kom til Norge og Skandinavia, og den var bare tilgjengelig for Mac-brukere frem til oktober 2003.

Beslutningen om å åpne opp musikkbutikken for Windows-baserte maskiner kan vise seg å være en av de beste datamaskinselskapet noensinne har gjort. I følge meningsmåleren Nielsen har iTunes Music Store 80 % markedsandel for salg av musikkfiler, og i forrige kvartal solgte selskapet 6.15 millioner iPoder.

Til sammenligning solgte Apple bare litt over en million datamaskiner.

Se også: Her får du gratis MP3.