En ganske nerdete app

Noen ganger er nytten åpenbar. Andre ganger er vi ikke helt sikre.

En ganske nerdete app
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes som kjent en app for alt, "There’s an app for that" er til og med blitt godkjent som varmerke for Apple. I skrivende stund finnes det over 250 000 apps som dekker de fleste behov og enda noen til.

Blant et så stort utvalg vil det naturlig nok være tilfeller av snodige løsninger. Men Apple er som kjent svært strenge og lar ikke hvem som helst slippe til med hva som helst.

Fordelen ved å være stor

Vi kom tilfeldigvis over en app fra Intel, som inneholder en oversikt over de forskjellige prosessorene Intel tilbyr, med de viktigste spesifikasjoner og et sammenligningsverktøy.

Utvalget er begrenset til de som selges over disk, vi snakker altså om de som omtales som "Boxed" på intelsk.

Og app'en kalles ambisiøst nok Intel Boxed CPU Decoder.

Mens vi skriver har intel annonsert at kvartalsomsetningen for første gang er over 11 milliarder dollar, og at driftsreslutatetet ble på hele 4,1 miliarder dollar - en bruttomargin på 66 prosent. Det er nesten som om de skulle ha trykket penger.

Men app'en spanderer de - den er altså gratis.

Hva skal man med den?

I dette anfallet av generøsitet gir intel oss nå muligheten til å sjekke spesifikasjoner på prosessorene, og sammenligne dem med hverandre. Du kan gjøre det over alt, uten å være på nett, uten å betale noe ekstra.

En ganske nerdete app


Det er snakk om 4 forskjellige sokler, Core i-serien, Core2 serien, Pentium, Celeron og Atom. Du kan sammenligne prosessorer som bruker samme sokkel, eller helt forskjellige typer som Core i7 og Atom.

Du får vite klokkehastighet, antall kjerner/tråder, hurtigminne og maks strømbruk.

Men verken priser eller noen former for ytelsesparametre dukker opp.

En ganske nerdete app


Hva kan den brukes til?

Man kan tenke seg at diskusjoner om hvilken prosessor som har flest kjerner, om hvilke klokkefrekvenser som tilbys og hvilken som bruker minst strøm nå kan bringes på det rene uten å måtte søke på det store Internettet.

Men ut over dette kan vi liksom ikke helt se nytten...

Men noe må de jo bruke overskuddet til.

Men vi lurer veldig på når neste lille butikk med 67 varer på listen kommer med en sterkt begrenset produktoversikt i form av en egen, godkjent app fra Apples Appstore?

Men varmerket "There’s an app for that" skal jo passe på alt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer