En bærbar - to skjermer

Sharp har gjort om pekeplaten til en trykkfølsom skjerm.

Pekeplaten på Sharps nye minibærbare Mebius NJ70A kan brukes til langt mer enn å bevege musepekeren. Det er rett og slett en liten høyoppløselig skjerm som kan utnyttes i en rekke sammenhenger.

Kan være svært nyttig

Tenk deg for eksempel at du jobber i et regnskapsprogram. På den lille skjermen kan du ha vanlige funksjonsknapper, som du ganske enkelt trykker på med pekefingeren for å aktivere.

Sharp ser også for seg at skjermen kan brukes i forbindelse med spill, som i bowlingsspillet i illustrasjonen over. Ved å bevege fingeren raskt over skjermen kan du "kaste" kula.

 Foto: Sharp.com
Foto: Sharp.com Vis mer


Skjermen kan for eksempel også brukes til å signere dokumenter og avtaler. Det er ikke vanskelig å se for seg hva en slik løsning kan by på for de stadig flere transaksjonene vi gjør over nettet.

Minibærbar

PC-en er for øvrig en liten tass på en kilo, med Intel Atom-prosessor, 1 GB minne, 160 GB harddisk og 10,1 tommers hovedskjerm. Prisen i Japan er 80 000 yen, som skulle tilsvare i overkant av 5 400 kroner.

Den er dessverre ikke påtenkt det norske markedet ennå, men vi blir slett ikke overrasket om flere produsenter tenker i samme bane.

Kilde:
Prylportalen.se, Sharp.com