En App Store der alt er gratis

Det er når nettinnholdet legges til at Plex begynner å bli genialt.

Det er nå over 40 "apps" du kan legge til, inkludert Daily Show med Jon Stewart.
Det er nå over 40 "apps" du kan legge til, inkludert Daily Show med Jon Stewart. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nettinnholdet som etter vår mening er rosinen i pølsa, og dette er løst svært elegant. Skaperne av Plex har laget en "app store" der du laster ned moduler for å vise nettinnhold fra eksterne leverandører, for eksempel YouTube, MTV Music Videos, Apple Movie Trailers (mye bra HD-innhold), current.tv, Joost, Revision3 (inkl Diggnation) og flere til.

Ikke bare er det videoseksjonen som har utvidelser - for eksempel er bildeviseren utvidet med en håndfull fotoblogger, deriblant Boston Globes fantastiske BigPicture, som vi også nevnte i artikkelen om Obamas innsettelse.

Plex har også støtte for TV-serie-supertjenesten Hulu, som foreløpig kun er tilgjengelig for amerikanske brukere, men som det går an å trikse seg tilgang til. Les mer om dette her:

Hulu - gratis nett-tv

...og mer til

Det er også langt mer under panseret, som scrobbling til last.fm når du hører musikk, værvarsling, ulike visningsmodi (inkludert cover flow), favoritt-merking, støtte for temaer og en svært fyldig innstillingsmeny for en rekke aspekter ved løsningen.

Under har vi samlet en god håndfull skjermbilder for å gi deg et litt bedre inntrykk av hvordan Plex fungerer i praksis. Du finner også kommentarer under hvert skjermbilde.

Hovedmenyen er delt opp i ulike medietyper.
Eksempel på hvordan en film presenteres. Til høyre for hver film står karakteren på imdb.com.
Her er et typisk avspillingsbilde om du trykker på en knapp og gjør innstillinger for lyd og tekst.
2. juli blir en bra dag i Bergen.
Eksempel på visualisering av lydbildet mens du spiller musikk. Som du ser får du også se de neste sangene på spillelista.
Du kan vise bildene fra iPhoto i Plex.
Du kan velge blant flere ulike visningsmodi. Her er seriene samlet på nederste linje mens detaljer om serien vises øverst. Du ser også hvor mange episoder du har sett og ikke, og du kan skjule handlingsbeskrivelsen for episoder du ikke har sett. (Vi er forresten veldig glade i Californication i vår redaksjon - sjekk den ut om du ikke har sett den.)
Hva - skal det snø ENDA MER?
Det er nå over 40 "apps" du kan legge til, inkludert Daily Show med Jon Stewart.
Fere eksempler - dette er TED; en rekke teknologirelaterte videosnutter det er verdt å sjekke ut om det er interessefeltet ditt.
Som du ser er kvaliteten ganske god på filmavspillingen.
Flere fotoblogger er også støttet av Plex - her er Bostons fantastiske Big Picture, og dette er karnevalsbilder du sjelden har sett maken til.
Eksempel på bildevisning fra The Big Picture.
Det er en rekke menyinnstillinger å fikle med i Plex.
Alt kan styres med fjernkontroll eller piltaster.


Konklusjon

Etter å ha prøvd Plex på den nye Mac Minien den siste uka (test kommer), er vi mektig imponerte over Plex, og annet enn at det foreløpig ikke er noe innhold å finne fra norske kilder (NRK, TV2 etc.), kommer vi ikke på noe negativt annet enn litt smårusk, for eksempel noen sekunders pause fra du trykker på en nettvideo til det dukker opp en fremdriftslinje.

Uansett - det ser smashing ut, det er fantastisk brukervennlig og funksjonelt, og når prislappen er null kroner og hele programmet har åpen kildekode, er det bare å ta av seg hatten – Plex er rett og slett et slikt program som du kan vise en Mac-skeptiker hvis du er ute etter å konvertere ham. Dog skal vi vel ikke se bort i fra at det kommer en Windows-versjon etter hvert også.

Lenker:
http://plexapp.com/ - Offisiell side med nedlasting
http://wiki.plexapp.com/index.php/Main_Page - Offisiell Wiki, blant annet med introduksjonsvidoer og en rekke tips
http://xbmc.org/ - Xbox Media Center (for Windows, OS X og Linux)
Artikkel om Boxee.tv

Samleside for Mac-programmer
Samleside for Mac-maskinvare

Testresultat

Plex Media Server

Terningkast 6

Ser griselekkert ut, masse funksjonalitet, lett å bruke, mye "automagisk", støtte for mye nettinnhold

Smårusk, ikke noe norsk innhold foreløpig

Plex - et briljant mediesenter

  1. En App Store der alt er gratis