En annen smart knep fra Google*

* Tittelen over viser hvordan det siste Gmail-trikset fungerer. Her er oppskriften.

Googles lille(?) laboratorium begynner å bli en kjent sak for de fleste. Det fine med akkurat dette laboratoriet, er at det slipper ut mer eller mindre nyttige tjenester for Google-brukerne før det er helt ferdig - eller før Google i det hele tatt vet om tjenesten blir permanent.

I går lanserte de et lite Gmail-tillegg som kan gjøre livet lettere for de minst språkmektige av oss.

Tillegget er rett og slett en oversettelsestjeneste, som baker inn Google Translate i innboksen din.

Slik aktiverer du

Får du en mail fra for eksempel en tyrkisk spammer som tilbyr deg svimlende summer for å være mellommann under en tvilsom bankoverføring, velger du simpelthen "vis oversatt melding" fra feltet like over mailen, så oversettes teksten umiddelbart.

Men først må tjenesten altså aktiveres. Velg "innstillinger" fra øverst til høyre i Gmail-vinduet, velg deretter "Prøvefunksjoner". Scroll ned til "Oversettelse av melding", og velg "aktiver":

En annen smart knep fra Google*


Trykk "Lagre endringer", og tjenesten er klar til bruk med en gang.

Ikke helt perfekt

Har du fått en mail på engelsk som du ønsker å lese på en slags norsk, kan du trykke i feltet hvor vi har lagt inn en rød sirkel (det er også mulig å endre hvilket språk du oversetter til):

En annen smart knep fra Google*


Resultatet vil se omtrent slik ut:

Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen smart knep fra Google*


Som enhver nordmenn med en viss språkforståelse vil se, er ikke resultatet helt perfekt. Men hvis du beveger deg over i mer ukjent farvann, er det faktisk mulig å få en viss idé om hva en epost på ukrainsk eller polsk faktisk handler om.

Så får heller Språkrådet holde seg for ørene mens Google-oversetteren jobber.