Empathy beskytter programmene

Med dette installert får ikke ungene spilt uten din tillatelse.

Kanskje har du enkelte programmer på PC-en som du ikke vil at hvem som helst skal kunne starte opp.

Det være seg programmer du bruker i jobbsammenheng, ditt private regnskap eller installerte spill du helst vil begrense bruken av for de under atten.

Empathy er et hendig lite program du kan bruke for å passordbeskytte andre programmer. Det fungerer enkelt å greit ved at du velger programfilen du ønsker å beskytte, for deretter å sette et passord som deretter kreves for å starte programmet.

Denne SMS-en stenger PC-en

Via Empathy-programmet kan du selvsagt også fjerne passordbeskyttelsen, og siden det er selve programfila som blir endret, vil det ikke hjelpe å kopiere den over på en annen disk. Derfor kan du også passordbeskytte programmer f.eks. på en minneplugg. Programmet kan også ta en backup av originalfilen så du har en i reserve i tilfelle noe skulle gå galt.

Empathy beskytter programmene


Lisensen på programmet er "alternativ" for å si det mildt. Versjonen du kan laste ned er begrenset ved at du bare kan sette passord på ett tegn (men det vet jo ikke de som skal gjette passordet), men hvis du vil få fullversjonen er du nødt til å sende programskaperen et postkort (!). Vedkommende bor i Slovakia.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det eneste passordet du må huske

Programmet lastes ned herfra, der du også finner adressen du eventuelt må sende kort til fra sommerferien i år.

via Ghacks

(Oppdatert 9. mai 2009)