eMagic USB 2.0 MPEG4 Audio/Video Box

Det strømmer på med bokser som konverterer video fra analoge kilder, nå har eMagic kommet med en ny og mer avansert boks, og løsningen støtter flere formater.

eMagic USB 2.0 MPEG4 Audio/Video Box
eMagic USB 2.0 MPEG4 Audio/Video Box
eMagic USB 2.0 MPEG4 Audio/Video Box


Videoboksene fra eMagic er enkle og uten en overdådig innpakning full av "forbrukervennlige" dikkedarier fra en overambisiøs markedsavdeling. Den nye utgaven PV-358C er nå i aluminium, med endestykker av plast i samme farge. Et praktisk og designmessig framskitt, synes vi. Størrelsen er stadig kompakt, litt større enn en kortstokk.

Den forrige utgaven PV-326CH hadde mulighet for ekstern strømforsyning, som alternativ til det USB-porten leverer. Dette finner vi ikke på denne boksen, og dette er listet som en feature på esken.

På inngangssiden finner vi nå tre phonokontakter og en S-video kontakt, den forrige utgaven hadde stereo minijack til lydinngangen. Vi foretrekker phonokontakter, de varer "evig" imotsetning til minijack som lettere blir slappe og gir dårlig kontakt. Nok et framskritt.

Installasjon og programvare

Det er en helt annen programvare som følger med denne boksen. Det som er felles er at det leveres et enkelt og svært teknisk preget program som bare grabber video i ønsket format, helt uten muligheter for redigering eller annet etterarbeide.

Programmet heter WIS AVCapture, og her finner du et hovedvindu med flere undervinduer hvor du setter opp hvilket format du opererer med før og etter boksen.

Installsjonen var smertefri og grei. I bruk fungerte det helt greit, men det er ingen muligheter for å lagre forskjellige profiler med valgte parametre. Du må endre alt manuelt, og i tillegg skrive inn nytt navn på videofilen som lagres, ellers skriver du over den gamle...

eMagic USB 2.0 MPEG4 Audio/Video Box
eMagic USB 2.0 MPEG4 Audio/Video Box
eMagic USB 2.0 MPEG4 Audio/Video Box


MPEG1 VideoCD er et menyvalg i WIS AVCapture, men dette ga bare feilmeldinger og fungerte ikke.

Det følger også med WinDVD Creator 2, som vi kjenner fra pakkeløsningen som følger med mange DVD-brennere. Dette er et program som er bygd på samme lesten som de aller fleste enkle videoredigeringsprogrammer. Du fanger video, setter klipp som kan knipes i begge ender på en tidslinje, lager overganger, tekster osv - til slutt brenner du en DVD eller en vidoCD, eller lager en fil som skal spilles av fra harddisk eller lastes opp på en webside.

Du kan også overføre video direkte til harddisk eller brenne en DVD med dette programmet. Det er bare støtte for DVD-kompatible formater i forskjellig kvalitet.

DivX kodek og avspillerprgogram følger også med, men DivX-kodeken er "finansiert" av en spyware Gator/GAIN. Det er nok ikke så populært hos mange...

Kvalitet

Kvaliteten var utmerket både i Divx og i MPEG2, selvsagt avhengig av valgt bitrate og programmateriale. Det er bare støtte for faste bitrater, fra 6 Mbit ned til 384 Kbit.

Kompatibilitet

Boksen var ikke kompatibel med Nero, men Windows Movie Maker samarbeidet greit.

Konklusjon

Denne boksen er et klart framskritt i forhold til forgjengeren, først og fremst hvis du skal lagre materiale i DivX/MPEG4 format. Programvaren er også bedre.

eMagic PV-358C koster 890 kroner hos Komplett